Το Google Doodle σήμερα τιμά την Γαλλίδα τραγουδίστρια France Gall

©Instagram/ francegallforever
POP UP TEAM
/
9 Οκτωβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Σήμερα το Google Doodle τιμά την Γαλλίδα τραγουδίστρια του Ella, Elle L’aFrance Gall. Πέρα όμως από το Ella, Elle L’a, το οποίο είναι και το τελευταίο της τραγούδι, έχουμε να θυμόμαστε και την πρωτιά της στην Eurovision του 1965, με το τραγούδι Poupée de cire, poupée de son”.

Η France Gall πέθανε στις 7 Ιανουαρίου 2018 σε νοσοκομείο του Παρισιού από καρκίνο.

http://youtube.com/watch?v=s0VMN_UaDl4

Λίγα λόγια για την France Gall:
Η Φρανς Γκαλ γεννήθηκε στο Παρίσι, το 1947 από μια μουσική οικογένεια. Μάλιστα, ο πατέρας της ήταν τραγουδιστής της λυρικής σκηνής και έγραφε τραγούδια για την Εντίθ Πιάφ και τον Σαρλ Αζναβούρ.

http://www.youtube.com/watch?v=lgHGU8gqz9U

Η ίδια κυκλοφόρησε την πρώτη μεγάλη επιτυχία της όταν ήταν 16 ετών – το πρώτο single της Φρανς “Ne sois pas si bête” (“Μην είσαι τόσο ανόητος”) πρωτοπαίχτηκε στο ραδιόφωνο την ημέρα των 16ων γενεθλίων της.

Η France Gall, σημείωσε μια μεγάλη μουσική καριέρα, αφήνοντάς μας αξιοσημείωτες επιτυχίες. Θεωρείται μία από τις πιο διαδραστικές τραγουδίστριες Yé-yé της εποχής της.

 Από τότε ξεκίνησε μια πορεία γεμάτη επιτυχίες ενώ το 1965 κέρδισε την πρώτη Θέση στη Eurovision για λογαριασμό του Λουξεμβούργου με το “Poupée de cire, poupée de son”.

http://www.youtube.com/watch?v=7cv9NIzGmSI

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved