Ένα αγαπημένο συγκρότημα, Depeche Mode – Strangelove

POP UP TEAM
/
10 Νοεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Το ” Strangelove ” είναι ένα τραγούδι του αγγλικού συγκροτήματος ηλεκτρονικής μουσικής Depeche Mode , που κυκλοφόρησε στις 27 Απριλίου 1987 ως το βασικό σινγκλ από το έκτο στούντιο άλμπουμ τους, Music for the Masses (1987).

Ήταν μια διεθνής επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο 16 στο UK Singles Chart, στο νούμερο δύο στη Δυτική Γερμανία και τη Νότια Αφρική, και στο top 20 σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Σουηδία και η Ελβετία.Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έφτασε στο νούμερο 76 στο Billboard Hot 100 και ήταν το πρώτο από τα εννέα νούμερα στο αμερικανικό τσαρτ Hot Dance Club Play , όπου παρέμεινε για τρεις εβδομάδες στην κορυφή. 

Το αρχικό σινγκλ, αν και επιτυχημένο, δεν φαινόταν να ταιριάζει με τον πιο σκοτεινό ήχο του Music for the Masses , έτσι ο Daniel Miller έκανε remix το κομμάτι για να συμπεριληφθεί στη συνέχεια στο άλμπουμ. Ο Alan Wilder , στην ενότητα Q&A της ιστοσελίδας του Recoil, γράφει ότι το συγκρότημα ένιωσε ότι η single έκδοση ήταν «πολύ ακατάστατη» και ήταν ο λόγος που ανατέθηκε το remix του Miller. Ο Μίλερ το εξέθεσε αυτό στο DVD του ντοκιμαντέρ του Music for the Masses , δηλώνοντας ότι ένιωθε ότι η αρχική έκδοση του single ήταν πολύ περίπλοκη και θα επωφεληθεί από την απλοποίηση.

Έγινε remix από την ομάδα παραγωγής Bomb the Bass και κυκλοφόρησε ξανά ως single στις ΗΠΑ, γνωστό ανεπίσημα ως “Strangelove ’88”, φτάνοντας αυτή τη φορά στο νούμερο 50 στο Hot 100. 

There’ll be timesWhen my crimesWill seem almost unforgivableI give in to sinBecause you have to make this life livable

But when you think I’ve had enoughFrom your sea of loveI’ll take more than another river fullYes, and I’ll make it all worthwhileI’ll make your heart smile

StrangeloveStrange highs and strange lowsStrangeloveThat’s how my love goesStrangeloveWill you give it to me?

Will you take the painI will give to you?Again and againAnd will you return it?

There’ll be daysWhen I’ll strayI may appear to beConstantly out of reachI give in to sinBecause I like to practice what I preach

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved