Dua Lipa: Η ανοδική πορεία της καριέρας της

©Instagram/dualipa
POP UP TEAM
/
22 Ιανουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Η Dua Lipa κυκλοφόρησε το πρώτο της single το 2015. Απο τότε η καριέρα της έχει μόνο ανοδική πορεία. Έχει κερδίσει τρία βραβεία Grammy, έξι Brit Awards, δύο Billboard Music Awards κι έχει κατακτήσει ακόμα και δύο ρεκόρ Guinness (το 2020, κατέκτησε το ρεκόρ για τα περισσότερα εισιτήρια που πουλήθηκαν για μια live-streamed συναυλία από σόλο καλλιτέχνιδα και το 2021 για τους περισσότερους μηνιαίους ακροατές στο Spotify για μια καλλιτέχνιδα εκείνη τη χρονιά.

Το ξεκίνημα της Dua Lipa

Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1995 στο Λονδίνο, αλλά έχει καταγωγή από την Αλβανία και το Κόσοβο.

Η Dua Lipa, πριν κλείσει το δισκογραφικό της συμβόλαιο, δούλεψε σε αρκετές, πολύ χαμηλά αμειβόμενες δουλειές στο λιανικό εμπόριο, ενώ υπήρξε και «πορτιέρισσα» στο νυχτερινό κέντρο Mayfair.

«Ήταν απαίσιο, καθόλου ωραίο», δήλωσε στην «Evening Standard» το 2016. «Πρέπει να είσαι πολύ ψυχρός άνθρωπος για να στέκεσαι εκεί και να λες στους ανθρώπους ότι δεν μπορούν να μπουν. Όταν έπρεπε να διώξω τους φίλους μου επειδή φορούσαν αθλητικά παπούτσια, ήξερα ότι δεν ήταν το είδος του μέρους που ήθελα να δουλέψω».

Η Dua Lipa δεν είχε αποταμιεύσει καθόλου χρήματα πριν εισέλθει στη μουσική βιομηχανία.

Η μουσική καριέρα

Η Dua Lipa υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με την Warner Bros. Records UK το 2014, κυκλοφόρησε το πρώτο της single, «New Love», το 2015 και κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της με διθυραμβικές κριτικές το 2017.

Ωστόσο το μεγάλο άλμα της καριέρας της ήρθε το 2020 με το δεύτερο άλμπουμ της, «Future Nostalgia».

Το «Don’t Start Now» έφτασε στο Νο. 2 των Billboard charts, κάνοντάς το τη μεγαλύτερη επιτυχία της στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι σήμερα.

http://www.youtube.com/watch?v=oygrmJFKYZY

«Future Nostalgia»: Η τεράστια επιτυχία

Η περιοδεία απέφερε περισσότερα από 40 εκατ. δολάρια μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Σύμφωνα με το Billboard, 394.000 εισιτήρια πουλήθηκαν για το πρώτο σκέλος της περιοδείας, το οποίο ήταν μια αύξηση 346% στις πωλήσεις εισιτηρίων σε σύγκριση με την περιοδεία της Dua Lipa για το πρώτο της άλμπουμ. Τα ακαθάριστα έσοδα ανά συναυλία ήταν επίσης πολύ υψηλότερα.

 Πέρα από τη μουσική, η Dua Lipa έχει μια προσοδοφόρα παράλληλη δραστηριότητα, δουλεύοντας ως πρέσβειρα για ορισμένες μάρκες υψηλού προφίλ, όπως η Yves Saint Laurent (ως πρόσωπο του αρώματος Libre της μάρκας), η Evian και η Puma.

 http://www.youtube.com/watch?v=6VrWk_Uif5U

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved