Η καταπληκτική Sade στο Still In Love With You!

POP UP TEAM
/
10 Δεκεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Το πραγματικό όνομα της Σαντέ, είναι Helen Folasade Adu και είναι γνωστή και ως Αντού…

Η Sade γεννήθηκε στο Ibadan της Νιγηρίας και μεγάλωσε εν μέρει στο Essex της Αγγλίας από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Σπούδασε στο Saint Martin’s School of Art στο Λονδίνο και κέρδισε μέτρια αναγνώριση ως σχεδιάστρια μόδας και μοντέλο μερικής απασχόλησης, πριν ενταχθεί στο συγκρότημα Pride στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αφού κέρδισε την προσοχή ως ερμηνεύτρια, σχημάτισε το συγκρότημα Sade και εξασφάλισε συμβόλαιο ηχογράφησης με την Epic Records το 1983.

Ένα χρόνο αργότερα το συγκρότημα κυκλοφόρησε το άλμπουμ Diamond Life , το οποίο έγινε ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της εποχής, και το ντεμπούτο με τις περισσότερες πωλήσεις μιας Βρετανίδας τραγουδίστριας.

Τον Ιούλιο του 1985, η Sade ήταν μεταξύ των ερμηνευτών στη φιλανθρωπική συναυλία Live Aid στο Wembley Stadium, και τον επόμενο χρόνο εμφανίστηκε στην ταινία Absolute Beginners . Μετά το τρίτο και το τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος, Stronger Than Pride (1988) και Love Deluxe (1992), έκαναν παύση μετά τη γέννηση του παιδιού της Sade, ενώ γνώρισε ευρεία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης για αβάσιμους ισχυρισμούς για προβλήματα ψυχικής υγείας και εθισμού .

Μετά από μια περίοδο οκτώ χρόνων χωρίς άλμπουμ, το συγκρότημα επανενώθηκε το 1999 και κυκλοφόρησε το Lovers Rock το 2000. Το άλμπουμ ξεχώρισε από τις εμπνευσμένες από την τζαζ κλίσεις της προηγούμενης δουλειάς τους, με πιο γλυκούς ήχους και ποπ συνθέσεις. Στη συνέχεια, έκανε ένα ακόμη διάλειμμα, χωρίς να παράγει μουσική για άλλα δέκα χρόνια μέχρι την κυκλοφορία του Soldier of Love . Μετά την κυκλοφορία αυτού του άλμπουμ, εισήλθαν σε μια τρίτη περίοδο εκτεταμένης παύσης και έχει κυκλοφορήσει μόνο δύο τραγούδια (” Flower of the Universe ” για το soundtrack του A Wrinkle in Time της Disney και ” The Big Unknown ” ως μέρος του soundtrack για την ταινία του Steve McQueen Widows ) από τότε.

Πρώτη ερμηνεία Thin Lizzy

http://youtu.be/QNoMSi1ztt0 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved