Σπάνια χειρόγραφα με στίχους διάσημων τραγουδιών στο σφυρί

POP UP TEAM
/
15 Νοεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Όταν πέρυσι, ο Μπέρνι Τόπιν έβγαλε στο σφυρί το μεγάλο αρχείο του με πρωτότυπα χειρόγραφα στίχων τραγουδιών, πολλά και σημαντικά τραγούδια του Έλτον Τζον απουσίαζαν από τη δημοπρασία.

Μεταξύ αυτών, τα χειρόγραφα με τους στίχους των «Candle In The Wind», «Goodbye Yellow Brick Road», «Bernie and the Jets» και «Saturday Night’s Alright For Fighting».
Αποδείχθηκε ότι ήταν στη κατοχή της πρώην συζύγου του, της Μαξίν Τόπιν, με την οποία ο Έλτον Τζον είχε χωρίσει πριν 43 χρόνια.

Στις 9 Δεκεμβρίου, η Μαξίν Τόπιν βγάζει στο σφυρί τα χειρόγραφα με τους στίχους του Έλτον Τζον, σε μία δημοπρασία που διοργανώνεται από τον οίκο Bonham’s στο Λος Άντζελες.

«Σκέφτηκα ότι, έχοντας και απολαμβάνοντας αυτούς τους μυθικούς θησαυρούς για 40 χρόνια, καιρός ήταν να τα απολαύσει κάποιος άλλος» δήλωσε η Μαξίν Τόπιν στο Rolling Stone.

«Και με αυτό το πυρετώδες ενδιαφέρον για τον Έλτον, η φετινή χρονιά είναι πραγματικά μια «χρονιά Έλτον Τζον», με την ταινία «Rocketman» και την αυτοβιογραφία του «Me». Θεώρησα ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή» πρόσθεσε η ίδια. 

Δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς πρόβλεψη για το ύψος των προσφορών, αλλά ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι το χειρόγραφο με τους στίχους του «Candle In The Wind» μπορεί να πιάσει μεταξύ 150.000 και 250.000 δολάρια.

Περίπου στην ίδια τιμή αναμένεται η πώληση για το «Goodbye Yellow Brick Road», ενώ το χειρόγραφο με τους στίχους του «Saturday Night’s Alright For Fighting» αναμένεται να πωληθεί περίπου στα 100.000 με 200.000 δολάρια.

Κάπου μεταξύ των 80 και 120.000 δολαρίων υπολογίζεται η τιμή πώλησης για το χειρόγραφο με τους στίχους του «Bernie and the Jets» και 30.000 με 50.000 για το χειρόγραφο με τους στίχους του «Border Song».

Η Μαξίν έχει στη διάθεσή της και το χειρόγραφο με τους στίχους του «Your Song», ωστόσο αυτό δεν θα διατεθεί προς πώληση στην συγκεκριμένη δημοπρασία.

 

via 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved