Ο ορισμός του A-cappella: Bohemian Rhapsody – Queen, μόνο με φωνητικά

POP UP TEAM
/
15 Αυγούστου, 2022

Bohemian Rhapsody – Queen χωρίς μουσική, σαν πραγματική τελετή, 47 σχεδόν χρόνια από την κυκλοφορία του, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1975. 

Όταν κυκλοφόρησε ήταν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και παρέμεινε στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ για εννέα εβδομάδες, πουλώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα έως τον Ιανουάριο του 1976.

Το 1991, έφτασε ξανά στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ, παραμένοντας εκεί για πέντε εβδομάδες και έγινε το τρίτο πιο επιτυχημένο single σε πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία.

Παρά τις ανάμεικτες κριτικές που δέχτηκε, το κομμάτι παραμένει ανάμεσα στα πιο γνωστά τραγούδια των Queen, και εμφανίζεται συχνά σε διάφορες λίστες που αφορούν τα σπουδαιότερα τραγούδια όλων των εποχών.

Συνοδεύτηκε με ένα βίντεο για την προώθηση του κομματιού, που θεωρήθηκε πρωτοποριακό.

Tο περιοδικό Rolling Stone ανέφερε: «Η επιρροή του δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, αφού “εφηύρε το video clip”, επτά χρόνια πριν από την έναρξη του MTV».[

Το 2004, εισήχθη στο Grammy Hall of Fame και το 2012, το κομμάτι έπιασε την κορυφή σε μία ψηφοφορία του τηλεοπτικού σταθμού ITV, ως το πιο αγαπημένο τραγούδι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανάμεσα σε 60 άλλα τραγούδια.

Τον Δεκέμβριο του 2018 ανακοινώθηκε πως είναι το δημοφιλέστερο τραγούδι του 20ου αιώνα στο διαδίκτυο, με 1 δισεκατομμύριο προβολές στο Youtube το 2019 και περισσότερες από 1,5 δις σήμερα. 

Ακούστε το μόνο με φωνητικά>> 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved