Τέλος εποχής για τον διάσημο Αμερικανό τραγουδοποιό και τραγουδιστή Γουίλι Νέλσον που στα 86 του δηλώνει ότι σταμάτησε να καπνίζει μαριχουάνα διότι πλέον δεν το αντέχουν τα πνευμόνια του. 

«Έχω κακοποιήσει αρκετά τα πνευμόνια μου στο παρελθόν με συνέπεια να έχει γίνει πιο δύσκολη η αναπνοή μου τελευταία, οπότε πρέπει να προσέχω και αναγκαστικά δεν καπνίζω πια», δήλωσε σε ραδιοσταθμό του Τέξας.

Ο Γουίλι Νέλσον έχει μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για τις ευεργετικές επιπτώσεις που είχε πάνω του η μαριχουάνα και έχει επιχειρηματολογήσει συχνά υπέρ της πλήρους αποποινικοποίησης της.

«Όλοι σχεδόν γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για θανατηφόρα ουσία όπως η κοκαϊνη και η ηρωίνη», δήλωνε στον Guardian το 2012, προσθέτοντας: «Τα συμβατικά τσιγάρα σκότωσαν τον πατέρα μου, τη μάνα μου, τη μισή μου οικογένεια οπότε ξέρω τι είναι βλαβερό και τι όχι. Με τη μαριχουάνα έκοψα το αλκοόλ που αν το συνέχιζα θα ήμουν ή στη φυλακή ή νεκρός». 

Μόλις τον περασμένο Απρίλιο εξάλλου, σε συνέντευξή του στο Rolling Stone, δήλωνε ότι καπνίζει μαριχουάνα «όλη την ώρα, λίγο-πολύ», λέγοντας ότι χωρίς αυτή την ουσία δεν θα είχε φτάσει σ' αυτή την ηλικία. «Δεν θα είχα ζήσει 86 χρόνια με τους ρυθμούς που έπινα και κάπνιζα όταν ήμουν 30 ή 40 ετών. Το 'χόρτο' με ηρέμησε και με εμπόδιζε από το να θέλω να σκοτώσω κάποιους ανθρώπους. Υποθέτω ότι εμπόδισε και πολλούς ανθρώπους να θέλουν να σκοτώσουν εμένα...».

 

Με πληροφορίες από loudwire.com/