Villagers Of Ioannina City – Τι συμβαίνει όταν μπλέκουμε την παράδοση με την RocK-stoner μουσική;

POP UP TEAM
/
2 Μαρτίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Από τον Σπύρο Μασούρα 

Τι γίνεται όταν στην “βαβουριάρικη” αυτή μουσική που είμαστε όλοι Fan προσθέσουμε παραδοσιακούς στίχους και τον ήχο κλαρίνου ?

Η ιδέα και μόνο ίσως μας προκαλέσει γέλιο ΑΛΛΑ στην περίπτωση των VIC (Villagers Of Ioannina City) δεν ισχύει κάτι τέτοιο και θα δούμε το γιατί …!
Οι “χωριάτες” που αποτελούνται από τους κιθαρίστα και τραγουδιστή Αλέξη Καραμέτη, μπασίστα Άκη Ζώη, κιμπορντίστα Αχιλλέα Ράδη, ντράμερ Άρη Γιαννόπουλο και τον Κωνσταντίνο Πιστιόλη στα πνευστά ξεκίνησαν την πορεία τους το 2007 στα Ιωάννινα . Πρωτοπόροι στο είδος τους , πειραματίστηκαν και πέτυχαν . Έμπλεξαν τον stoner ήχο με την ηπειρωτική μουσική και το αποτέλεσμα ήταν εκθαμβωτικό … Στα live τους (όποιος έχει παρακολουθήσει ξέρει) βγάζουν ένα δυναμισμό , μια “άναρχη” μουσική που απλά σε παρασέρνει να ταρακουνηθείς μαζί τους . Ο ήχος που βγάζει το κλαρίνο του Κωνσταντή πραγματικά σε ανατριχιάζει (κακά τα ψέμματα υπό άλλες συνθήκες θα γελούσαμε εδώ) ενώ παράλληλα η μπάντα ροκάρει ακατάπαυστα …!!

Αυτό ήταν … ήρθε και έδεσε , τόσο αντιφατικά και όμως τόσο αρμονικά συνδέεται αυτός ο ήχος , σαν τις γκουρμέ γεύσεις …!

villagers of ioannina city e1563367872657

Με δύο μόνο δίσκους (το ένα EP) και έχουν καταφέρει να γράψουν τις δικές τους σελίδες στη ελληνόφωνη RocK ιστορία . Και τι δίσκους …?? Ένα και ένα καλοδιαλεγμένα τα κομμάτια τους (άλλα από διασκευές και πολλά δικά τους) . Προσωπικά ξεχωρίζω τα : Jiannim , Krasi , Ti kako , Riza , Zvara…

Πραγματικά αξίζουν να τους δώσουμε την ευκαιρία και να ασχοληθούμε μαζί τους . Να στηρίξουμε τόσο τις ελληνικές RocK μπάντες , τους μουσικούς πειραματισμούς όσο και την παράδοση που για κακή μας τύχη τείνει να αργοσβήσει ….!!

Ακούστε λοιπόν τους VIC , μελετήστε τους …

!!!προσπαθήστε!!! οπωσδήποτε να τους ακούσετε live και μαζί τους ….. Πάρτε τα ζβάρα όλα κάψτε τα βρε
βρείτε κάθε παλιό, κάθε σάπιο και μαύρο
και άιντε κάψτε το βρε ….!!

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved