Αν τύχει και οι εξωγήινοι ακούσουν την μουσική μας, ο εκπρόσωπος της Rock θα είναι

POP UP TEAM
/
9 Φεβρουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Από τον ALi Mathloum

…ο αληθινός βασιλιάς της, ο Chuck Berry. Όταν ο θρυλικός πρωτοπόρος της ροκ συνέθεσε το κομμάτι κάπου στο 1958, να είχε φανταστεί άραγε μέχρι που θα μπορούσε να φτάσει; Κυριολεκτικά μέχρι τα αστέρια πάντως, σίγουρα όχι!

Το 1977 η NASA – National Aeronautics and Space Administration ετοίμασε και έστειλε στο διάστημα το Voyager Golden Record ένα αρχείο με 116 στοιχεία και δεδομένα της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας. Όπως φωτογραφίες, ήχους της φύσης, ζώων, χαιρετισμούς σε 59 γλώσσες και πολλά άλλα. Ο σκοπός του ταξιδιού είναι φυσικά η εξερεύνηση του διαστήματος και ο εν λόγω δίσκος αποτελεί πολιτιστική προσθήκη σε περίπτωση που έρθει σε επαφή με εξωγήινες υπάρξεις. ΗNASA θεώρησε πως θα ήθελαν να…μάθουν κατιτίς για εμάς.

Πέρα από τα προαναφερθέντα, ο δίσκος φυσικά περιέχει και μουσική. 27 κομμάτια μουσικής προερχόμενα από διάφορες χώρες και είδη. Από Μπαχ και Μπετόβεν μέχρι μεξικάνικη μουσική, ινδιάνικες προσευχές, κινέζικη , ινδική, το τραγούδι γάμων στο…Περού και πάει λέγοντας.

chuck berry 630p

Από το χώρο της Rock και Pop μουσικής υπάρχει μόνο ένας εκπρόσωπος. Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να στείλουν το διασημότερο τραγούδι του Chuck Berry το Johnny B. Goode.

H επικεφαλής της ομάδας που συνέταξε ο σπουδαίος αστρονόμος Carl Sagan ήταν η Ann Druyan η οποία μας εξηγεί την επιλογή του τραγουδιού: ‘’Για μένα, το ‘’Johnny B. Goode’’ και η ροκ ν ρολ ήταν η μουσική της κίνησης, του να κινείσαι να πηγαίνεις σε ένα μέρος που δεν είχες πάει ποτέ και οι πιθανότητες να είναι εναντίον σου, αλλά να θέλεις να πας. Αυτό ήταν το διαστημόπλοιο Voyager’’.

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες με σπουδαίο έργο θεωρούνται από τους λάτρεις τους ως αθάνατοι. Όμως ο Μπέρι είναι ο μοναδικός για τον οποίον αυτός ο χαρακτηρισμός είναι πέρα για πέρα αληθινός. Διότι ακομά και μετά το τέλος του κόσμου μας, το έργο του θα υπάρχει ακόμα περιπλάνώμενο κάπου,in a galaxy far far away, 18 δις μίλια μακριά…

***Στην φωτογραφία βλέπουμε τον κωμικό Steve Martin στην θρυλική εκπομπή Saturday Night Live σε ένα σκετς όπου υποτίθεται πως η ΝΑSA έλαβε απάντηση από τους εξωγήινους η όποια φυσικά λέει ”Στείλτε και άλλο Τσακ Μπέρι”!! Seems Legit…

 

Πηγή: apotis4stis5.com/

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved