Ο Freddie Mercury αποκτά τον δικό του δρόμο στο Λονδίνο

POP UP TEAM
/
28 Φεβρουαρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

O δρόμος που μεγάλωσε ο Freddie Mercury, ο frontman των Queen, πήρε το όνομα του σπουδαίου καλλιτέχνη σε προάστιο του δυτικού Λονδίνου. 

Σχεδόν 30 χρόνια μετά τον θάνατο του Freddie Mercury, το 1991, ένας δρόμος του Feltham στο δυτικό Λονδίνο, όπου έμενε όταν ήταν έφηβος ο ίδιος πλέον μετονομάστηκε σε «Freddie Mercury Close».

Την ειδική τελετή διοργάνωσε η αδερφή του εκλιπόντος καλλιτέχνη. Οι τοπικές αρχές συμφώνησαν να μετονομαστεί μέρος της οδού Hanworth, όπου βρίσκεται η Παγκόσμια Ένωση Ζωροαστρισμού καθώς ο frontman των Queen, ήδη από παιδί είχε ασπαστεί τη συγκεκριμένη θρησκεία.

Η οικογένεια Bulsara, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του ηγέτη των Queen, μετακόμισε στην περιοχή, η οποία βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου, από την Ζανζιβάρη το 1964. 

Τότε ζούσαν σε ένα διαμέρισμα σε ένα μικρό δρομάκι της οδού Gladstone 22, όπου το 2016 τοποθετήθηκε μία μπλε πλάκα προς τιμή του.

Ο Freddie Mercury πέθανε το 1991 σε ηλικία 45 ετών έπειτα από επιπλοκές που προκλήθηκαν, καθώς ο τραγουδιστής έπασχε από AIDS.

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved