Ένας ύμνος της ροκ: Whole Lotta Love – Led Zeppelin

POP UP TEAM
/
5 Δεκεμβρίου, 2022

Ένας ΄ύμνος της ροκ

To Whole Lotta Love είναι ένα τραγούδι του hard rock συγκροτήματος Led Zeppelin. Αποτελεί το εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου Led Zeppelin II, ενώ κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, σε πολλές χώρες της Ευρώπης και ως single, και όπως και άλλα κομμάτια του συγκροτήματος, δεν κυκλοφόρησε ως sinlge στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κυκλοφορία του στις ΗΠΑ, ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία τους σε single εκεί πέρα, και έγινε χρυσό στις 13 Απριλίου του 1970, πουλώντας ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

Νούμερο ένα στα τσαρτ, έφτασε και στη Γερμανία και στην Ολλανδία. Ωστόσο, μέρη του κομματιού, βασίστηκαν από το τραγούδι του Γουίλι Ντίξον, You Need Love, που είχε κυκλοφορήσει το 1962, χωρίς να πιστώνεται στον ίδιον, από τον Μάντι Γουότερς. Το 1985, όμως, έγινε αγωγή, και υπήρξε χρηματική αποζημίωση στον Ντίξον, καθώς και να φαίνεται [το όνομά του] στις επόμενες κυκλοφορίες στα credits του κομματιού.

Το 2004, το κομμάτι έλαβε την 75η θέση στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, στη λίστα Κατάλογος με τα 500 σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών, ενώ τον Μάρτιο του 2005, το Q magazine, τοποθέτησε το κομμάτι στη θέση 3, της λίστας με τα 100 Καλύτερα Τραγούδια Κιθάρας. Σε μία σχετική λίστα, το περιοδικό Rolling Stone, το τοποθέτησε στη θέση 11. Το 2009, ο τηλεοπτικός σταθμός VH1, το τοποθέτησε ως τρίτο μέσα στα καλύτερα hard rock κομμάτια όλων των εποχών.

Το κομμάτι, υπήρχε στο ρεπερτόριο του συγκροτήματος πριν κυκλοφορήσει στον δίσκο Led Zeppelin II, τον Οκτώβριο του 1969 από την Atlantic Records. Το 2014, οι ακροατές του BBC Radio 2, ψήφισαν ότι το κομμάτι διαθέτει το καλύτερο κιθαριστικό riff όλων των εποχών.

και οι επιρροές του…

  

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved