Ζωζώ Σαπουντζάκη: Σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά της – Τα «χρόνια πολλά» της Φίνος στη «Βασίλισσα της Νύχτας»

©Instagram/zwzw_sampoutzaki_official
POP UP TEAM
/
27 Μαΐου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Η «Βασίλισσα της Νύχτας», Ζωζώ Σαπουντζάκη, γιορτάζει σήμερα τα γενέθλιά της.

Η Finos Film, με ανάρτησή της στο Facebook, ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» στη λαμπερή τραγουδίστρια και ηθοποιό του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου.

«Χρόνια πολλά σε μια θεσπέσια παρουσία που δικαίως ανακηρύχτηκε «Βασίλισσα της Νύχτας»! Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, μπορεί να ξεκίνησε να λάμπει την δεκαετία του ’60, αλλά συνεχίζει ακάθεκτη μέχρι σήμερα. Το μυστικό της: νιώθει ακόμα παιδί!»

«Ο χαρακτήρας μου δεν άλλαξε με τα χρόνια. Είμαι ακόμα αθώα και δεν ντρέπομαι να πω πως είμαι ακόμα παιδί» είχε δηλώσει η ίδια.

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη αποφάσισε στις αρχές δεκαετίας του 1950 να κατέβει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και να ασχοληθεί με το τραγούδι, την υποκριτική ξεκινώντας να παίζει σε επιθεωρήσεις. Μέσα στην ίδια δεκαετία, άφησε το θέατρο για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το «τραγούδι της νύχτας».

Οι εμφανίσεις της στη νυχτερινή μουσική σκηνή, με τις πανάκριβες τουαλέτες, με τα φτερά και τα πούπουλα, ήταν εκείνες που έκαναν το Αθηναϊκό κοινό να την αποκαλεί, «Βασίλισσα της νύχτας».

Μπορεί οι ταινίες στις οποίες έχει παίξει να είναι μόνο 11, ωστόσο, η απαστράπτουσα και δυναμική παρουσία της, εντυπώνεται χαρακτηριστικά στο μυαλό.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved