Αυτό το τραγούδι του David Bowie ΄μας αγγίζει΄ λίγο περισσότερο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΥΓΡΗΣ
/
2 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Το Lady Grinning Soul από το Aladdin Sane (1973)

Το ” Lady Grinning Soul ” είναι μια μπαλάντα γραμμένη από τον Άγγλο μουσικό David Bowie , που κυκλοφόρησε στο άλμπουμ Aladdin Sane το 1973. Ήταν μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής, αντικαθιστώντας τη “sax version” του ” John, I’m Only Dancing ” ως το κλείσιμο της διαδρομής. 

Η πρώτη συνάντηση του συνθέτη με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια της σόουλ Claudia Lennear το 1972 αναφέρεται συχνά ως έμπνευση για το τραγούδι. Το 2016, μετά τον θάνατο του Bowie, μια συνέντευξη με τον Lennear αποκάλυψε ότι ο Bowie της τηλεφώνησε το 2014 και της είπε ότι το τραγούδι είχε γραφτεί για εκείνη. 

Το στυλ του κομματιού έχει συγκριθεί με θέμα του Τζέιμς Μποντ .  Ο πιανίστας Mike Garson περιέγραψε τη δική του ερμηνεία ως “περίπου τόσο ρομαντική όσο γίνεται … γαλλική με έναν μικρό Franz Liszt να ρίχνεται εκεί”. Tο Rolling Stone χαρακτήρισε το τραγούδι του Bowie “το πιο εκτεταμένο και ειλικρινές φωνητικό του άλμπουμ”, ενώ ο συγγραφέας Nicholas Pegg θεωρεί το κομμάτι “μια από τις πιο υποτιμημένες ηχογραφήσεις του Bowie … εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχει κάνει ποτέ “. 

Το κομμάτι χρησιμοποιήθηκε στις ταινίες The Runaways (2010) και Diana Vreeland: The Eye Has to Travel (2012).

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved