Ποια είναι τα top συγκροτήματα όλων των εποχών;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
10 Ιουνίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Υπάρχει κάποιο συγκρότημα που να μπορούμε να πούμε ότι είναι το καλύτερο όλων των εποχών; Το epic; Το πιο δημοφιλές; Νομίζω πως είναι ανθρωπίνως αδύνατο να απαντήσει κάποιος σε αυτά τα ερωτήματα καθώς η μαγεία της μουσικής είναι πως απευθύνεται σε όλους αλλά δεν αρέσουν σε όλους όλα τα είδη.

Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να μιλήσουμε για μερικά συγκροτήματα που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στην μουσική βιομηχανία και έχουν επηρεάσει άπειρους καλλιτέχνες και ακροατές σε όλο τον κόσμο παράγοντας αξεπέραστη μουσική.

Ας δούμε μερικά από τα συγκροτήματα που συχνά διεκδικούν τον τίτλο του “Καλύτερου Συγκροτήματος Όλων των Εποχών”:

The Beatles:

Ξεκίνησαν από το Λίβερπουλ το 1960 και θεωρούνται πρωτοπόροι της σύγχρονης ποπ και ροκ μουσικής. Με αμέτρητες επιτυχίες, καινοτόμο στίχο και μουσική, και εμβληματική παρουσία, άφησαν το στίγμα τους στην μουσική ιστορία.

Rolling Stones:

Βρετανικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1962, με τον Mick Jagger και τον Keith Richards στο τιμόνι. Το συγκρότημα έδωσε νέο νόημα στο rock ‘n’ roll, οι Rolling Stones συνεχίζουν να ηλεκτρίζουν το κοινό με την ενέργεια και τα διαχρονικά τους τραγούδια.

Led Zeppelin:

Βρετανικό ροκ συγκρότημα που δραστηριοποιήθηκε από το 1968 έως το 1980. Φημίζονται για την κάπως «βαριά» ροκ μουσική, τα blues στοιχεία και τα virtuosic μουσικά όργανα. Ο Robert Plant και ο Jimmy Page ηγούνται ενός από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα στην ιστορία.

Queen:

Βρετανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1970. Με τον Freddie Mercury στα φωνητικά θα μου επιτραπεί να κάνω την εξής δήλωση: δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερο συγκρότημα όμως η φωνή του Freddie είναι ακόμα αξεπέραστη. Οι Queen ξεχώρισαν για την θεατρικότητα, τις πολυφωνίες που χρησιμοποιούσαν συχνά στα κομμάτια τους και τα εμβληματικά τραγούδια που μας αγγίζουν μέχρι και σήμερα.

Nirvana:

Αμερικάνικο grunge συγκρότημα που δραστηριοποιήθηκε από το 1987 έως το 1994. Δεν υπήρχε άλλο συγκρότημα που να αντιπροσώπευε καλύτερα τους εφήβους εκείνης της εποχής. Ο Kurt Cobain και η grunge αισθητική τους άφησαν το στίγμα τους στην δεκαετία του ’90, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό με τον θάνατό του.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved