Μαρίνα Σάττι: Εξώδικο στην τραγουδίστρια για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων

Womex 2019, Marina Satti – ©Wikimedia Commons
POP UP TEAM
/
1 Ιουλίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Η δισκογραφική εταιρεία στην οποία ανήκει η Μαρίνα Σάττι έχει λάβει εξώδικο για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» το μεσημέρι του Σαββάτου (29/6), ο συνθέτης Μιλτιάδης Κασσάρας διεκδικεί την πατρότητα της μουσικής στο τραγούδι «Αχ Θάλασσα», που συμπεριλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ της τραγουδίστριας.

«Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι το κυρίως θέμα του τραγουδιού, οι τέσσερις νότες που το αποτελούν είναι πανομοιότυπες στον ήχο, όπως και ένα μέρος από συγχορδίες, με το ομότιτλο κομμάτι του Μιλτιάδη Κασσάρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του μουσικοσυνθέτη, Γιάννης Νισύριος, στη μεσημεριανή εκπομπή του MEGA.

«Στην πραγματικότητα η σύνθεση δεν είναι δημιούργημα από τη Μαρίνα Σάττι ούτε και τη Λένα Κιτσοπούλου, ούτε κανενός άλλου. Είναι ολοφάνερα απομίμηση δικής μου σύνθεσης», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο εξώδικο που εστάλη στη δισκογραφική εταιρεία Minos EMI.

«Ο πελάτης μου θέλει να αποκατασταθεί η πραγματικότητα και ελπίζουμε να μην φτάσουμε στα άκρα. Ο κύριος Κασσάρας είναι γιος του Σαράντη Κασσάρα, του πιανίστα του Μίκη Θεοδωράκη, ένας σπουδαίος συνθέτης και μαέστρος μεγάλου βεληνεκούς. Έχουμε υποχρέωση να αποκαταστήσουμε τα πράγματα», σημειώνει ο δικηγόρος.

«Υπάρχει μία ομοιότητα στον ήχο του τραγουδιού, στον ήχο των οργάνων και στις συγχορδίες. Καταγράφονται όλα αυτά στη δικαστική απόφαση», τόνισε ο Γιάννης Νισύριος για τη Μαρίνα Σάττι και το επίμαχο τραγούδι.

Η Minos EMI, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, απάντησε στην κατηγορία με εξώδικο, αντικρούοντας τα επιχειρήματα της απέναντι πλευράς.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved