Ο Ian Anderson μιλά πρώτη φορά για το πρόβλημα της υγείας του

POP UP TEAM
/
14 Μαΐου, 2020

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο τραγουδιστής των Jethro Tull, Ίαν Άντερσον αποκάλυψε στον βετεράνο Αμερικανό δημοσιογράφο Νταν Ράδερ και την εκπομπή «The Big Interview», στο κανάλι AXS TV, ότι πάσχει από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.

«Θα σου πω κάτι που δεν έχω πει ποτέ σε κανένα δημοσίως», είπε ο Άντερσον. «Επειδή είσαι εσύ, θα σου πω ότι πάσχω από μια ανίατη πνευμονοπάθεια με την οποία διαγνώστηκα μερικά χρόνια πριν».

«Περνάω δύσκολα. Το παλεύω. Εχω αυτό που είναι γνωστό ως παροξύνσεις. Περιόδους που έχω λοίμωξη, η οποία στην συνέχεια μετατρέπεται σε σοβαρή βρογχίτιδα με αποτέλεσμα να ακολουθούν δύο με τρεις εβδομάδες κατά τις οποίες δυσκολεύομαι να ανέβω στην σκηνή και να παίξω. Τώρα ευτυχώς έχω 18 μήνες χωρίς επιδείνωση».

Παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται πως το προσδόκιμο της ζωής του είναι συγκεκριμένο εξαιτίας του ΧΑΠ, ακολουθεί την φαρμακευτική αγωγή που του έχει δοθεί και όταν βρίσκεται σε περιβάλλον χωρίς ρύπους, ο οργανισμός του ανταποκρίνεται καλά. Μάλιστα ανέφερε πως πιθανή αιτία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, είναι τα μηχανήματα παραγωγής καπνού που βρίσκονται στην σκηνή κατά την διάρκεια των συναυλιών.

«Έχω περάσει 50 χρόνια από την ζωή μου στην σκηνή ανάμεσα σε αυτά τα άθλια μηχανήματα καπνού. Σήμερα τα αποκαλούν εφέ ομίχλης, λες και αυτό τα κάνει λιγότερο επικίνδυνα και δεν καταστρέφουν τους πνεύμονες σου. Πιστέυω ακράδαντα πως μεγάλο μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζω σχετίζεται με τα μηχανήματα παραγωγής καπνού από ξηρό πάγο».

Ολόκληρο το επεισόδιο της συνέντευξης στο οποίο ο Ίαν Άντερσον μιλάει για το νέο του δίσκο παίζοντας μάλιστα το αγαπημένο του φλάουτο, προβάλλεται Τετάρτη, 13 Μαίου, στις 03:00 ώρα Ελλάδος από το κανάλι, AXS TV.

Οσο για τον χρόνο που πέρασε σε καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανέφερε πως ήταν απομονωμένος στο σπίτι του στη νοτιοδυτική Αγγλία, ανάμεσα στα 40.000 δέντρα που έχει φυτέψει ο ίδιος.

«Αυτή είναι η ώρα για περισυλλογή. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να επενδύσουν στην κατανόηση και να μάθουν να διαχειρίζονται την έννοια της αλήθειας. Και η αλήθεια δεν είναι όμορφη, αλλά κατά κάποιο τρόπο, ξέρετε, υπήρξα ανέκαθεν αισιόδοξος. Νομίζω πως θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε. Ελπίζω μάλιστα πως σε ένα-δύο χρόνια από τώρα θα μπορούμε να κοιτάμε πίσω στο χρόνο και να λέμε πως αξίζει να συνεχίσουμε να περιορίζουμε την αδυσώπητη εξάντληση των φυσικών πόρων».

http://youtu.be/YUy8AZ_t6zU

 

Πηγή:huffingtonpost Rolling Stone

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved