Στη Μινεσότα μαζεύουν υπογραφές για να αλλάξουν άγαλμα του Κολόμβου με τον Prince

POP UP TEAM
/
26 Ιουνίου, 2020

Συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα την αντικατάσταση αγάλματος του Χριστόφορου Κολόμβου με εκείνο του Prince έχει ξεκινήσει στο διαδίκτυο. 

Μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 9.000 υπογραφές στο διαδίκτυο πολιτών που υποστηρίζουν ότι «ο Prince αντιπροσωπεύει τις αξίες της Μινεσότα και ο Κολόμβος όχι». 

Το αίτημα αντικατάστασής του αγάλματος με ένα του Αμερικανού τραγουδιστή που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μινεάπολη της Μινεσότα εντάσσεται στις προσπάθειες απομάκρυνσης συμβόλων που τιμούν προσωπικότητες που συνδέονται με τη σκλαβιά και την καταπίεση μαύρων στις ΗΠΑ.

Η εκστρατεία υλοποιείται με πρωτοβουλία της Γουιντάνα Μέλεκιν και έχει διττό στόχο, να αντικατασταθεί το άγαλμα του Κολόμβου έξω από την έδρα της πολιτειακής κυβέρνησης με ένα «επιλεγμένο από κοινότητα των γηγενών» έξω από και να ανεγερθεί ένα του Prince σε διαφορετική τοποθεσία.

«Σε ολόκληρη τη χώρα, οι αρχές των πόλεων επιλέγουν να αφαιρέσουν αγάλματα υπερασπιστών της λευκής υπεροχής, ιδιοκτητών σκλάβων και εκείνων που απειλούσαν τη ζωή μαύρων» τονίζουν οι διοργανωτές της εκστρατείας. 

«Εδώ στη Μινεσότα, οι κοινότητες επαναφέρουν το αίτημα απομάκρυνσης του αγάλματος του Χριστόφορου Κολόμβου, που δολοφόνησε, βίασε και υποδούλωσε μαύρους και ιθαγενείς λαούς στην Αμερική» αναφέρουν.

«Εμείς, οι υπογράφοντες δεν πιστεύουμε ότι ο Κολόμβος αντιπροσωπεύει τις αξίες των κατοίκων της Μινεσότα. Αντί να υμνούμε έναν άνθρωπο που ήθελε να αφανίσει τους μαύρους και τους ιθαγενείς, θα πρέπει να τιμήσουμε τα μέλη της κοινότητάς μας των οποίων η ηγετική ικανότητα μας εμπνέει» τονίζουν.

Ο Χριστόφορος Κολόμβος θεωρείται πλέον αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στις ΗΠΑ, μία χώρα που γιόρταζε ως εθνική εορτή την Ημέρα Κολόμβου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΜΕ

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved