Το θρυλικό ροκ κλαμπ Όμπρε: Το νυχτερινό μαγαζί που συνδέθηκε με «περιθωριακούς» τύπους και ατελείωτα πάρτι

POP UP TEAM
/
3 Ιουλίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

 Το επισκέφθηκε ο Λέμυ των Motorhead και έκλεισε μετά από καυγά που κατέληξε σε δολοφονία …

Πολλοί νέοι της δεκαετίας του 80΄ θυμούνται το θρυλικό ροκ κλαμπ Όμπρε, το οποίο δεν έπαιζε τα κλασικά κομμάτια της ντίσκο μουσικής αλλά ροκ και χέβυ μέταλ. Το νυχτερινό μαγαζί συνέδεσέ το όνομά του με «περιθωριακους» τύπους και ατελείωτα πάρτι, ενώ ένα τραγικό συμβάν ήταν η αρχή του τέλους για το κλαμπ που σύχναζαν χιλιάδες Αθηναίοι….

ombre 3

Ροκ Κλαμπ Όμπρε

Η Όμπρε (στα γαλλικά σκιά), αρχικά είχε ανοίξει στη Φιλοθέη το 1979 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον παλιό οικισμό Σίδερα στο Χαλάνδρι. Εκεί κάποιος μπορούσε να ακούσει πολλά είδη μουσικής, ωστόσο την «τιμητική» τους κάθε βράδυ είχαν οι ροκ και χέβυ μέταλ….

 Στην Όμπρε οι θαμώνες συνέρρεαν από όλες τις περιοχές της Αθήνας με τα πόδια, με αυτοκίνητα, μηχανάκια και λεωφορεία, ενώ αίσθηση προκαλούσαν οι παρέες που εμφανίζονταν με τις Χάρλεϋ μοτοσικλέτες. Το κλαμπ είχε αποκτήσει τεράστια φήμη στα μέσα της δεκαετία του 80΄ και το είχε επισκεφθεί ακόμη και ο μπασίστας των Motorhead, Λέμυ.

Θαμώνες ντυμένοι στα μαύρα με πολλά τατουάζ, άλλοι με περίεργα μαλλιά που τους αποκαλούσαν «φρικιά», αλλά και άνθρωποι κάθε κουλτούρας πήγαιναν για να διασκεδάσουν στο θρυλικό ροκάδικο. Το μαγαζί ήταν διακοσμημένο στο πνεύμα της ροκ και της μέταλ, ενώ στους τοίχους υπήρχαν μεγάλοι καθρέφτες….

obre 9

Το περιθώριο, οι γηπεδικοί και το ξύλο Πολλοί νέοι που σύχναζαν εκεί χαρακτηρίζονταν ως περιθωριακοί, καθώς η Όμπρε είχε αποκτήσει αμφιλεγόμενη φήμη, επειδή κυρίως η μέταλ μουσική ήταν δυσφημισμένη. …

Το ξύλο βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη του μαγαζιού και όπως ανέφεραν μεταγενέστερα παλιοί θαμώνες, δεν ήθελε και πολύ για να ξεσπάσει ένας άγριος καυγάς για οποιοδήποτε λόγο. Στο κλαμπ διασκέδαζαν οπαδοί μεγάλων αθηναϊκών ομάδων και συνήθως μετά από κάθε μεγάλο ντέρμπι κάποιοι έλυναν τις διαφορές τους στην Όμπρε.

Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό, ήταν όταν μετά από ένα καυγά μεταξύ οπαδών δύο ομάδων, μπήκε στη μέση ο ιδιοκτήτης για να τους χωρίσει. Όπως ανέφερε σχετικά με το περιστατικό ένας παλιός θαμώνας, «ο ιδιοκτήτης φορούσε ένα περουκίνι και κατά τη διάρκεια του καυγά κάποιος του το τράβηξε από το κεφάλι. Η συμπλοκή έληξε με αστείο τρόπο και αυτή ήταν μία από τις ευχάριστες και αστείες αναμνήσεις από την ντίσκο…»…

rock club ombre

Το τραγικό συμβάν και το τέλος της Όμπρε

Ένα βράδυ τον Ιούνιο του 1990 κι ενώ το μαγαζί ήταν γεμάτο από κόσμο, ένα περιστατικό έμελλε να οδηγήσει στο λουκέτο. Δύο άντρες, οπαδοί δύο μεγάλων ομάδων της Αθήνας επέλεξαν να λύσουν τις διαφορές τους στην Όμπρε. Κάποιοι έλεγαν ότι η αιτία ήταν μία γυναίκα, ενώ άλλοι υποστήριζαν ότι είχαν διαφορές για ναρκωτικά. Η έντονη λογομαχία κατέληξε στο μαχαίρωμα του ενός που δολοφονήθηκε μέσα στο μαγαζί.

Μετά από αυτό οι έφοδοι της αστυνομίας στην Όμπρε ήταν πολύ συχνό φαινόμενο και σταδιακά το διαβόητο ροκάδικο έχασε την αίγλη του. Όσοι θυμούνται την Όμπρε την περιγράφουν ως το «στέκι των μεταλάδων και των ροκάδων», ενώ άλλοι τη χαρακτηρίζουν ως τον «ναό του περιθωρίου» της δεκαετίας του 80΄. 

obre 7

Πηγή: mixanitouxronou.gr 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved