Οι πωλήσεις δίσκων στις ΗΠΑ ξεπέρασαν αυτές των CD για πρώτη φορά από το 1980

POP UP TEAM
/
15 Σεπτεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Οι ημέρες που οι δίσκοι βινυλίου αποτελούσαν ένα νοσταλγικό κατάλοιπο του παρελθόντος έχουν παρέλθει. Φέτος, στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980, οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου ξεπέρασαν αυτές των CD. 

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις δίσκων ανήλθαν σε 232,1 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ των CD σε 129,9 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η Recording Industry Association of America. Οι δίσκοι βινυλίου, που υπήρξαν το πλέον διαδεδομένο μέσο πολύ πριν τα CD και τις κασέτες, αναδείχθηκαν και πάλι στην κορυφή των προτιμήσεων των φίλων της μουσικής. Από το 2005 οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου αυξάνονται. Και πλέον, κατά το πρώτο εξάμηνο το 2020, τα έσοδα από τις πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 4%, με τα έσοδα από τα CD να κατρακυλούν κατά 48%, σύμφωνα με τη RIAA.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον για τους δίσκους βινυλίου δεν ήταν αρκετό για να εμποδίσει την πτώση των φυσικών πωλήσεων. Οι φυσικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 23% και άγγιξαν τα 376 εκατομμύρια δολάρια, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει τη μουσική βιομηχανία. Οι συναυλίες δεν πραγματοποιούνται ενώ κατά το lockdown ήταν αδύνατο να επισκεφθεί κάποιος τα καταστήματα δίσκων. 

Παρά την πτώση των φυσικών πωλήσεων, το streaming συνέχισε να ανθίζει.

To έσοδα από το streaming (δηλαδή τα έσοδα από τις υπηρεσίες streaming επί πληρωμή, τις διαφημίσεις και το ραδιόφωνο αθροιστικά) αυξήθηκαν κατά 12% και έφτασαν τα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2020, σύμφωνα πάντα με τη RIAA. Όλο και περισσότεροι ακροατές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για υπηρεσίες streaming, όπως το Spotify και η Apple Music. Οι επί πληρωμή υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 24%. 

Το γεγονός αυτό καθιστά το streaming κυρίαρχο καθώς αντιπροσωπεύει ποσοστό μεγαλύτερο του 85% των εσόδων της μουσικής βιομηχανίας. Μέχρι στιγμής, οι συνολικές πωλήσεις της μουσικής βιομηχανίας έχουν αυξηθεί 5,6%, κυρίως λόγω του streaming, φθάνοντας συνολικά 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2020.

 

Με πληροφορίες από CNN

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved