Η συγκινητική επιστολή του Nick Cave σ’ έναν δεκάχρονο οπαδό του: «Κατέχεις μια μυστική γνώση!»

POP UP TEAM
/
10 Φεβρουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Μέσω του site The Red Hand Files, μιας ανοιχτής πλατφόρμας που ο ίδιος ίδρυσε, ο Νικ Κέιβ κοινοποίησε μια απαντητική επιστολή σ’ έναν προέφηβο οπαδό του, τον 10χρονο Ptolemy από το Λόνκεστον της Αυστραλίας. 

Το ερώτημα του μικρού είχε διατυπωθεί ως εξής: «Είμαι δέκα χρονών και περιβάλλομαι από τη μουσική σου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Σε είδα στο Χόμπαρτ τον Ιανουάριο του 2017 και θα είμαι εκεί και φέτος για τη συναυλία σου. Κανείς από τους φίλους μου δεν ακούει τίποτα cool, ενδιαφέρον ή όμορφο. Πώς νομίζεις εσύ ότι θα με επηρεάσει το ότι έχω στη ζωή μου τη μουσική σου από τόσο μικρός; Έχεις να μου δώσεις καμιά συμβουλή; Σ’ ευχαριστώ» 

Ο Νικ Κέιβ απάντησε σχεδόν αμέσως…

Αγαπητέ Ptolemy

Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να έχω απαντήσει στο ερώτημά σου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης In Conversation στην πόλη σου – αν είσαι εκείνο το ξανθό αγοράκι που καθόταν στα δεξιά της αίθουσας. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς απάντησα τότε, σκέφτηκα όμως ξανά την ερώτηση μετά την εκδήλωση και ευχόμουν να είχα δώσει καλύτερη απάντηση. Ιδού λοιπόν.

Το να ακούς τη μουσική των Bad Seeds στην ηλικία σου είναι σα να κατέχεις μια μυστική γνώση. Όταν ήμουν κι εγώ σαν κι εσένα περίπου είχα κι εγώ μια μυστική γνώση. Ο μεγαλύτερος αδελφός μου, ο Τιμ, άκουγε παράξενες και άγνωστες μουσικές και μετέδωσε αυτή τη γνώση σε μένα. Ζούσα τότε σε μια επαρχιακή πόλη της Βικτόρια και μου φαινόταν ότι κανένας στην ηλικία μου δεν άκουγε τη μουσική που μου έπαιζε ο αδελφός μου.

Ήταν σα να κουβαλούσα διαρκώς ένα μυστικό μαζί μου, μια ειδική γνώση για τον κόσμο την οποία οι συνομήλικοί μου αγνοούσαν. Ήταν μια μυστική δύναμη που έμεινε μαζί μου όλα τα παιδικά χρόνια μέχρι που πήγα γυμνάσιο στη Μελβούρνη, όπου γνώρισα τρία – τέσσερα άλλα παιδιά που επίσης κατείχαν αυτήν την ειδική γνώση – αυτήν την μυστική δύναμη. Αυτοί έγιναν οι καλύτεροι μου φίλοι και μετά φτιάξαμε μαζί μια μπάντα επιχειρώντας, με τον τρόποι μας, να μεταδώσουμε αυτή τη γνώση στον κόσμο.

Αυτή η μυστική γνώση που κατέχεις αποτελεί σθένος που ζει μόνο εντός συγκεκριμένων ανθρώπων. Πρόκειται για σθένος που θα σε εμπνεύσει να κάνεις θαυμαστά πράγματα – όπως να γράφεις ιστορίες, να ζωγραφίζεις εικόνες ή να φτιάξεις πυραύλους με προορισμό τον Άρη. Θα σου δώσει το κουράγιο να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε εμπόδιο βάλει ο κόσμος μπροστά σου. Είναι μια άγρια δύναμη που μπορεί να έχει αμέτρητη αξία. Το όνομά σου, Πτολεμαίος, είναι όνομα πολεμιστή. Ένα αγόρι γεμάτο έμπνευση με όνομα πολεμιστή! Ο κόσμος σε περιμένει. Βαλ’ του φωτιά, μικρέ.

Με αγάπη, Νικ

06cave3 superJumbo v2

O Cave, πρώτη σειρά, τέταρτoς από αριστερά, σε γυμνασιακή φωτογραφία.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved