Το «The Joshua Tree» καλύτερο άλμπουμ της δεκαετίας του ’80 σύμφωνα με τους ακροατές

POP UP TEAM
/
14 Οκτωβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Κυκλοφόρησε το 1987 και συνέβαλε στο να γίνει το ιρλανδικό συγκρότημα των U2 μια από τις μεγαλύτερες μπάντες της ρόκ-ποπ μουσικής στον κόσμο, χάρη σε τραγούδια-επιτυχίες όπως τα «With Or Without You», «Where The Streets Have No Name» και άλλα. Ο λόγος για το άλμπουμ «The Joshua Tree», που ψηφίστηκε ως το καλύτερο της δεκαετίας του 1980, από τους ακροατές του BBC Radio 2, για την Εθνική Ημέρα Άλμπουμ στη Μεγάλη Βρετανία (Σάββατο 10 Οκτωβρίου).

Το άλμπουμ των Dire Straits, με τίτλο «Brothers In Arms» ήρθε δεύτερο στη λίστα ενώ στην τρίτη θέση ακολούθησε το ντεμπούτο των Stone Roses, που φέρει ως τίτλο το όνομα του συγκροτήματος.

Το σύνολο των καλλιτεχνών με τα κορυφαία 20 άλμπουμ της συγκεκριμένης δεκαετίας που παρουσιάζονται στη λίστα είναι άντρες, με μοναδική εξαίρεση την Kate Bush, η οποία κατέκτησε την 11η θέση ανάμεσα στις προτιμήσεις των ακροατών, για το άλμπουμ της «Hounds Of Love».

Το άλμπουμ «Dare» των The Human League κατέλαβε την 6η θέση της λίστας. Στην 4η θέση με τις προτιμήσεις των ακροατών βρέθηκε το «Thriller» του Michael Jackson, στην 5η το «Appetite For Destruction» των Guns N’ Roses, στην 7η το «The Queen Is Dead» των The Smiths, στην 8η το «Graceland» του Paul Simon και στη 10η το «Purple Rain» του Prince.

Το άλμπουμ των U2, «The Joshua Tree» χάρισε στο συγκρότημα δύο Grammy, μεταξύ αυτών το βραβείο για το άλμπουμ της χρονιάς. Το συγκεκριμένο άλμπουμ μάλιστα επρόκειτο να κυκλοφορήσει αρχικά με έναν από τους εξής τίτλους: «The Two Americas» ή «Desert Songs». Και αυτό επειδή παρέπεμπε στις δύο όψεις του αμερικάνικου ονείρου, με το συγκρότημα να γοητεύεται από την «αίγλη» (του αμερικανικού ονείρου) αλλά να απωθείται από αυτό που ο μπασίστας της μπάντας, Adam Clayton, ονόμασε «τη ζοφερότητα και την απληστία» της εποχής του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Ronald Reagan. «Και φαίνεται σαν να είμαστε πίσω εκεί κατά κάποιον τρόπο», σχολίασε ο The Edge, κιθαρίστας του συγκροτήματος. «Η πολιτική είναι ακόμα τόσο πολωμένη», πρόσθεσε.

Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο, στην ιστοσελίδα του BBC.

Με πληροφορίες από ERT, BBC

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved