Ο 8χρονος χαρισματικός πιανίστας Στέλιος Κερασίδης διασκευάζει το «Γιάννη μου το μαντήλι σου»

POP UP TEAM
/
20 Οκτωβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Μετά το «Βαλς της Απομόνωσης», που συνέθεσε στην καραντίνα της περασμένης άνοιξης, ο 8χρονος χαρισματικός πιανίστας Στέλιος Κερασίδης παρουσίασε μια νέα δική του σύνθεση: μια διασκευή-έκπληξη του παραδοσιακού ηπειρώτικου τραγουδιού «Γιάννη μου το μαντήλι σου», στην οποία μάλιστα τον συνόδευσε η 16χρονη Ιωάννα Χαραλάμπους από την Ήπειρο, με την ερμηνεία της στο κλαρίνο.

Δυο κόσμοι φαινομενικά τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, όπως αυτός της κλασικής και εκείνος της παραδοσιακής μουσικής, συναντιούνται αρμονικά σε αυτήν την ιδιαίτερη μουσική συνομιλία, επιβεβαιώνοντας ότι στη τέχνη δεν χωρούν στερεότυπα.

Ο μικρός Στέλιος, που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς «ο Έλληνας Μότσαρτ», έχει παίξει πιάνο σε μερικούς από τους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους στον κόσμο, όπως το Royal Albert Hall στο Λονδίνο, το Musikverein στη Βιέννη και το Palazzo Leti στην Ιταλία. Μόλις σε ηλικία έξι ετών έγινε ο νεότερος Έλληνας στην ιστορία που έδωσε συναυλία στο Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη. 

Με γονείς πιανίστες, παίζει πιάνο από μωρό. Αγαπημένοι του συνθέτες είναι ο Μπαχ, ο Σοπέν, ο Μπετόβεν. Ο Στέλιος όμως πέρα από το να ερμηνεύει κλασικά έργα, γράφει και ο ίδιος μουσική.

Παρά το σχεδόν απίστευτο χάρισμά του, το «απόλυτο αυτί» όπως το αποκαλεί ο πατέρας του, στην καθημερινότητά του, σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας του σε παλαιότερη συνέντευξη στη Lifo, «κάνει όσα και τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του, με τη διαφορά ότι μελετά λίγο παραπάνω πιάνο. Θα παίξει, θα τρέξει, θα γελάσει, θα πάει τη βόλτα του. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να θυσιάσουμε την παιδικότητά του». Το αγαπημένο μάθημά του είναι τα Μαθηματικά, ενώ όπως έχει πει ο ίδιος, «μου αρέσει να κάνω ποδήλατο, να φτιάχνω Lego, να πηγαίνω σινεμά, να παίζω τρελά παιχνίδια με τον πατέρα μου και να κάνω τραμπολίνο».

 

Πηγή: womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved