Baby Shark: Ποιο είναι το παιδικό τραγούδι  που εκθρόνισε το «Despacitο» από το  νο1 στο YouTube

POP UP TEAM
/
3 Νοεμβρίου, 2020

Το παιδικό τραγούδι «Baby Shark» έγινε στις 2 Νοεμβρίου το βίντεο με τις περισσότερες θεάσεις στο YouTube με 7,04 δισεκατομμύρια views.

Το τραγούδι από την Νότια Κορέα έγινε viral και παγκόσμια επιτυχία, ενώ η αγγλόφωνη εκδοχή του, το «Baby Shark Dance», εκθρόνισε το «Despacito» των Λούις Φόνσι και Ντάντι Γιάνκι.

Το «Baby Shark», το οποίο για πρώτη φορά αναρτήθηκε στο YouTube τον Ιούνιο του 2016, είναι remix ενός αμερικανικού τραγουδιού από την εταιρεία παραγωγής με έδρα την Σεούλ, Pinkfong.

Η επιτυχία του στο YouTube τού άνοιξε τον δρόμο για τα παγκόσμια μουσικά τσαρτ και έφθασε στην 32η θέση στο Billboard Hot 100, τον Ιανουάριο του 2019.

Έχει μάλιστα κατακτήσει και πολλούς ενήλικες στον δρόμο προς την παγκόσμια viral δόξα: Η ομάδα μπέιζμπολ Washington Nationals το υιοθέτησε για ύμνο της, μια αμερικανική πόλη το έπαιζε σε λούπα, ενώ μια άλλη, η Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα το χρησιμοποίησε για να αποθαρρύνει τους άστεγους να συγκεντρώνονται στους δημόσιους χώρους.

http://youtu.be/XqZsoesa55w 

Επίσης χρησιμοποιήθηκε και κατά της πανδημίας του κορονοϊού με την παραλλαγή «Πλύνε τα χέρια σου» («Wash Your Hands»), για να διδάξει στα παιδιά τη σημασία της προσωπικής υγιεινής.

Δύο από τα παλαιότερα -συνολικά, τέσσερα- tracks που κατείχαν το ρεκόρ των πιο πολυπαιγμένων τραγουδιών στο YouTube, είναι νοτιοκρεάτικα. Το «Gangnam Style» του ράπερ Πσάι κατείχε τον τίτλο για πάνω από μια τριετία μέχρι που εκθρονίστηκε από το «See You Again» του Γουίζ Καλίφα.

 

Με πληροφορίες από variety, huffingtonpost

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved