Απλά υπέροχοι: Ella Fitzgerald και Louis Armstrong – Ella and Louis (1956)

POP UP TEAM
/
8 Οκτωβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Ο Norman Granz , ο ιδρυτής της ετικέτας Verve, επέλεξε έντεκα μπαλάντες για την Fitzgerald και τον Armstrong, που έπαιξαν κυρίως σε αργό ή μέτριο ρυθμό.

Η ηχογράφηση ξεκίνησε στις 16 Αυγούστου 1956, στα νέα στούντιο Capitol στο Χόλιγουντ. Αν και ο Granz παρήγαγε το άλμπουμ, ο Armstrong είχε τον τελευταίο λόγο για τα τραγούδια και τα πλήκτρα. 

Η επιτυχία της Έλλα και του Λούις επαναλήφθηκε από την Έλλα και τον Λούις Ξανά και τον Πόργκυ και την Μπες . Και οι τρεις κυκλοφόρησαν ως The Complete Ella Fitzgerald & Louis Armstrong στο Verve . Ο Verve κυκλοφόρησε επίσης το άλμπουμ ως ένα από τα πρώτα στο SACD .

Ο Scott Yanow της AllMusic έγραψε: ” Η Ella Fitzgerald και ο Louis Armstrong αποτελούν μια γοητευτική ομάδα σε αυτό το CD… Αυτό είναι κυρίως ένα φωνητικό σύνολο με έμφαση σε καλαίσθητες ερμηνείες μπαλάντες.” Ο Jasen και ο Jones ονόμασαν το σκηνικό «αιχμή του λαϊκού τραγουδιού».

The Penguin Guide to Jazz , που συντάχθηκε από τους Richard Cook και Brian Morton, λέει ότι ενώ οι προσεγγίσεις του Armstrong και του Fitzgerald μπορεί να μην ήταν απόλυτα συμβατές, τα αποτελέσματα είναι «δύσκολο να αντισταθούν» και βραβεύει το άλμπουμ τρεισήμισι. αστέρια. 

Το 2000 ψηφίστηκε ως νούμερο 636 στα 1000 κορυφαία άλμπουμ όλων των εποχών του Colin Larkin . 

Η Björk επέλεξε το άλμπουμ ως ένα από τα αγαπημένα της σε ένα χαρακτηριστικό Q του 1993 . «Λατρεύω τον τρόπο που η Έλλα και ο Λούις συνεργάζονται», παρατήρησε. «Ήταν αντίθετοι στο πώς τραγουδούσαν, αλλά παρόλα αυτά ήταν απόλυτα λειτουργικοί μαζί και σέβονταν ο ένας τον άλλον».

Σχεδόν μία ώρα με υπέροχη Τζαζ μουσική και το άλμπουμ των Έλλα Φιτζέραλντ και Λούις Άρμστρονγκ >> 

http://youtu.be/N5-aS4h28kI

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved