Η Σερ τραγουδάει στον «πιο μοναχικό ελέφαντα του κόσμου» ο οποίος απελευθερώθηκε χάρις στην τραγουδίστρια

POP UP TEAM
/
30 Νοεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ένας 36χρονος υπέρβαρος ελέφαντας, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του κρατούμενος σε άθλιες συνθήκες, μεταφέρθηκε σε καταφύγιο άγριας ζωής με πρωτοβουλία της πασίγνωστης τραγουδίστριας.

Ο Kavaan, όπως ονομάζεται, ζούσε επί χρόνια σε ζωολογικό κήπο στο Πακιστάν, στο οποίο τον είχε δωρίσει το κράτος της Σρι Λάνκα όσο ήταν ακόμη μωρό.

Στον ζωολογικό κήπο ο ελέφαντας δεν είχε την ευκαιρία να κινείται και να ασκείται, καταλήγοντας υπέρβαρος, ενώ λάμβανε ελλιπή φροντίδα, με αποτέλεσμα να φέρει τραυματισμούς και δυσμορφίες, π.χ. στα νύχια του.

Έχοντας χάσει την «παρτενέρ» του από το 2012, ο Kavaan είχε χαρακτηριστεί «ο πιο μοναχικός ελέφαντας του κόσμου», συγκινώντας τους φιλόζωους ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Σερ, η οποία από το 2016 είχε ξεκινήσει καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την μεταφορά του ελέφαντα σε μια πιο κατάλληλη δομή φιλοξενίας.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισλαμαμπάντ στο Πακιστάν προέβη στο οριστικό κλείσιμο του κήπου όπου κρατούταν ο ελέφαντας.

Σήμερα, η μη κερδοσκοπική φιλοζωική οργάνωση «Free The Wild», την οποία ίδρυσε η Σερ, ανακοίνωσε με δημοσίευσή της στο Instagram ότι ο Kavaan θα μεταφερθεί στην Καμπότζη σε πάρκο άγριας ζωής, όπου τον περιμένουν πολύ καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Στο πάρκο, ο ελέφαντας θα ζει ουσιαστικά σε ζούγκλα, έχοντας πρόσβαση σε φυσική τροφή όποτε το επιθυμεί.

Η οργάνωση της Cher φρόντισε, μάλιστα, να εκπαιδεύσει κατάλληλα τον ελέφαντα για την πτήση του, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον μικρό χώρο που θα του είναι διαθέσιμος για λίγο και στους δυνατούς θορύβους που θα ακούει.

«Πώς μπορώ να διορθώσω την κατάσταση; Πώς μπορώ να σώσω έναν ελέφαντα που ήταν αλυσοδεμένος για τόσα χρόνια και βρίσκεται χιλιάδες μίλια μακριά;» είχε δηλώσει η Σερ, η οποία ενημερώθηκε για το πρόβλημα μέσω ενός ντοκιμαντέρ που είχε γυριστεί για τον Kavaan.

«Αυτή είναι η πρώτη διάσωση της Free The Wild, και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο περήφανη», συμπλήρωσε.

Η Σερ μάλιστα αποχαιρέτησε τον ελέφαντα πριν αυτός επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, με τον καλύτερο τρόπο που η ίδια γνωρίζει: Τραγουδώντας του…

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved