I Will Always Love You – Whitney Houston, Υπάρχει παντοτινή αγάπη;

POP UP TEAM
/
9 Αυγούστου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «I Will Always Love You» της Dolly Parton.

Η Dolly Parton έγραψε και ηχογράφησε το τραγούδι «I Will Always Love You» το 1973, ως αποχαιρετισμό στον πρώην συνεργάτη και μέντορά της Porter Wagoner, μετά από 7 χρόνια συνεργασίας, ενώ το 1974 ηχογραφήθηκε και η country version του τραγουδιού.

Ο διάσημος τραγουδιστής της country, Porter Wagoner, ανακάλυψε και παρουσίασε στο κοινό την Dolly Parton το 1967 μέσα από το τηλεοπτικό του show «The Porter Wagoner Show», ενώ στη συνέχεια και για 7 χρόνια αποτελούσαν διάσημο ντουέτο της country.

Η Dolly Parton, που πάντα ονειρευόταν solo καριέρα, αποφάσισε να αποχωρήσει από το ντουέτο παρά τις αντιρρήσεις του Wagoner και επέλεξε να τον αποχαιρετήσει με ένα τραγούδι που έγραψε ειδικά γι’ αυτόν και αποτέλεσε για την ίδια την πρώτη της solo επιτυχία, αφού έφτασε στο Νο. 1 του Billboard Hot 100.

Το 1982 το τραγούδι «I Will Always Love You» της Dolly Parton σκαρφάλωσε και πάλι στο Νο. 1 όταν χρησιμοποιήθηκε ως soundtrack της ταινίας «The Best Little Whorehouse in Texas».

Αργότερα, το τραγούδι «I Will Always Love You» γνώρισε επίσης τεράστια επιτυχία όταν το τραγούδησε η Whitney Houston στην ταινία «The Bodyguard» του 1992, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 20.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως.

Ενώ αυτή η εκτέλεση, επέστρεψε ακόμη μία φορά στο Νο. 1 το 2012, μετά τον θάνατο της Whitney Houst

Και με την  Dolly Parton

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved