Marilyn Manson: Είχε δωμάτιο βιασμού και το έδειχνε σε έφηβες

POP UP TEAM
/
6 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Μέριλιν Μάνσον αρνείται τις καταγγελίες όταν τουλάχιστον 5 γυναίκες περιγράφουν τα μαρτύρια στα χέρια του – Λένε ότι είχε και δωμάτιο βιασμού.

Στηρίζει με ανάρτησή της στο Twitter η γνωστή μουσικός Phoebe Bridgers τις καταγγελίες κατά του Μέριλιν Μάνσον (Marilyn Manson) γράφοντας: ««Πήγα στο σπίτι του Marilyn Manson όταν ήμουν έφηβη, μαζί με φίλους. Ήμουν φαν. Αναφερόταν σε ένα δωμάτιο ως “δωμάτιο βιασμού”. Πίστεψα ότι ήταν κακή αίσθηση του χιούμορ. Σταμάτησα να τον θαυμάζω σαν καλλιτέχνη. Στηρίζω όσες γυναίκες μιλούν δημόσια». Τον 52χρονο Marilyn Manson κατήγγειλλαν τουλάχιστον πέντε γυναίκες για σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση. Η Bridgers αποκάλυψε ότι είχε επισκεφθεί το σπίτι του διάσημου μουσικού όταν ήταν στην εφηβεία μαζί με μια παρέα. Η 26χρονη Phoebe Bridgers σήμερα «βρίσκεται στο πλευρό» της Έβαν Ρέιτσελ Γουντ (Evan Rachel Wood) και των γυναικών που τον κατήγγειλλαν.

Σάλο είχε προκαλέσει πριν από μερικά χρόνια μια ταινία μικρού μήκους του Μέριλιν Μάνσον με μία απίστευτη σκηνή βιασμού, στην οποία πρωταγωνιστούσε η Λάνα Ντελ Ρέι. Τότε όλοι είχαν γράψει κολακευτικά σχόλια για την ερμηνεία της Λάνα. Η πρώην σύζυγός του και βασίλισσα του «μπουρλέσκ», Dita Von Teese, είπε ότι η ίδια δεν είχε κάποια τέτοια εμπειρία με τον Μάνσον, αλλά τον χώρισε γιατί ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ. Η δισκογραφική εταιρεία του Μέριλιν Μάνσον διέκοψε τη συνεργασία της μαζί του μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από τουλάχιστον 5 γυναίκες, με πρώτη την ηθοποιό Έβαν Ρέιτσελ Γουντ. Η Loma Vista Recordings, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι στον απόηχο των «δυσάρεστων ισχυρισμών» από την Γουντ και άλλες γυναίκες, η εταιρεία «θα σταματήσει να προωθεί το τελευταίο του άλμπουμ άμεσα».

Το 2011, είχε κατατεθεί στην αστυνομία μια μήνυση εναντίον του Μέριλιν Μάνσον (Marilyn Manson) για σεξουαλικά εγκλήματα που φέρεται να έλαβαν χώρα την ίδια χρονιά, αλλά το γραφείο του εισαγγελέα του Λος Άντζελες αρνήθηκε να προχωρήσει την υπόθεση λόγω έλλειψης στοιχείων. Ο τραγουδιστής μέχρι σήμερα αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Με μία ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ (Evan Rachel Wood) αποκάλυψε ότι ήταν θύμα ψυχολογικής κακοποίησης για πολλά χρόνια από τον τραγουδιστή. Σύμφωνα με το Variety, η σχέση ανάμεσα στη διάσημη ηθοποιό και τον Αμερικανό μουσικό έγινε γνωστή το 2007, όταν εκείνη ήταν 19 και εκείνος 38. Οι δύο τους αρραβωνιάστηκαν το 2010, αλλά χώρισαν επτά μήνες μετά.

 «Το όνομα του κακοποιητή μου είναι Μπράιαν Γουόρνερ ή όπως είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο Μέριλιν Μάνσον. Από την εφηβεία μου και για πολλά χρόνια με κακοποιούσε ψυχικά. Μου έκανε πλύση εγκεφάλου και με χειραγωγούσε κατ’ επανάληψη. Έχω τελειώσει με το να ζω μέσα στον φόβο, στα αντίποινα, στις συκοφαντίες και τους εκβιασμούς. Είμαι εδώ για να πω για να κατονομάσω αυτόν τον επικίνδυνο άνθρωπο και για τις βιομηχανίες που του επέτρεψαν να το κάνει αυτό, προτού καταστρέψει κι άλλες ζωές. Είμαι στο πλευρό των θυμάτων που δεν θέλουν πλέον να ζουν στη σιωπή» έγραψε η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ στα social media.

marilyn manson dita fon

«Επτά χρόνια μετά τους βιασμούς μου, διαγνώσθηκα με μετατραυματικό στρες. Νόμιζα ότι τρελαινόμουν»
Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η διάσημη ηθοποιός αναφέρεται στην εμπειρία της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ηδη από το 2016, η Γουντ είχε αναφέρει ότι είναι θύμα βιασμού και ενδοοικογενειακής βίας σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Rolling Stone, ενώ η ακτιβιστική της δράση πάνω σε θέματα κακοποίησης οδήγησαν στο να θεσπιστεί το 2019 ο νόμος με το όνομα «Phoenix Act» που επιμήκυνε τα χρόνια μέσα στα οποία μπορεί να στοιχειοθετηθεί ποινική ευθύνη στην κακοποιητή.

Είχα βρει πολλές φορές το κουράγιο να τον εγκαταλείψω, αλλά έπαιρνε επίμονα τηλέφωνο στο σπίτι μου και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Μια φορά, γύρισα προσπαθώντας να ηρεμήσω την κατάσταση, με στρίμωξε στην κρεβατοκάμαρά μας, μου ζήτησε να γονατίσω, μου έδεσε τα χέρια και τα πόδια και με ένα εργαλείο βασανισμού με χτύπησε σε ευαίσθητα μέρη του κορμιού μου. Γι’ αυτόν ήταν ένας τρόπος να αποδείξω την αφοσίωσή μου. Ο πόνος ήταν φρικτός. Ένιωθα σαν να βγήκα από το σώμα μου και ένα μέρος μου πέθανε για πάντα» είχε καταθέσει τότε η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ (Evan Rachel Wood) ενώπιον της Γερουσίας της Καλιφόρνια και είχε εξηγήσει πως ο άνδρας που την κακοποιούσε της είχε κρύψει τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

«Επτά χρόνια μετά τους βιασμούς μου, διαγνώσθηκα με μετατραυματικό στρες. Νόμιζα ότι τρελαινόμουν. Κατέστρεψα τις σχέσεις μου με άλλους ανθρώπους. Αυτοκαταστράφηκα. Αποπειράθηκα δύο φορές να αυτοκτονήσω. Κλείστηκα σε ψυχιατρική κλινική. Ο βιασμός δεν είναι μόνο λίγα λεπτά φρίκης. Σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή σαν αργός θάνατος» είχε αναφέρει η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ σε άλλο κομμάτι της κατάθεσής της.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved