“Έλα μια Νύχτα”: Το τραγούδι της Αλέξια που μας γυρίζει στα 90s

MARY POPPINS
/
12 Φεβρουαρίου, 2021

Το τραγούδι “Έλα μια Νύχτα” που φέτος ακούγεται στους τίτλους της σειράς “Έρωτας με Διαφορά” είναι από το 1990 και μιλάει για τον απόλυτο έρωτα. Το συγκεκριμένο, μάλιστα, πριν από 30 χρόνια αποτελούσε μεγάλη επιτυχία στα ελληνικά ραδιόφωνα.

http://youtu.be/9M6e-nj86jo

Η σειρά “Έρωτας με Διαφορά” εστιάζει σε ένα ζευγάρι, αρκετά διαφορετικό από όλα τα άλλα. Η 39χρονη Ζέτα ζει μόνη, προσπαθώντας να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της. Όταν συναντά ξαφνικά τον Κωστή, η ζωή της αλλάζει ριζικά. Η μοναδική δυσκολία στην σχέση τους; Η διαφορά ηλικίας. Μαζί, ζουν έναν μοναδικό έρωτα, γεμάτο πάθος και ένταση, ενώ από τη σειρά δε λείπει το σασπένς και η συγκίνηση.

Το τραγούδι βλέπουμε να το ερμηνεύει για πρώτη φορά ο Κωστής στην Ζέτα, την πρώτη νύχτα που συναντά ο ένας τον άλλον τυχαία. Μια νύχτα μοναδική, καθώς η γνωριμία τους είναι αστεία, αλλά και πολύ έντονη. 

erotasmeidafora

Η Αλέξια Βασιλείου, γνωστή και ως Αλέξια, είναι Κύπρια τραγουδίστρια, συνθέτης, στιχουργός, ακτιβίστρια, με ιδιαίτερη σχέση προς την τζαζ μουσική αλλά και γενικότερα με τον φωνητικό αυτοσχεδιασμό, με πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό της και με μεγάλες επιτυχίες στη δεκαετία του ’80 και ’90, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. 

Έχει ασχοληθεί με πολλά μουσικά είδη: τζαζ, ποπ, γκόσπελ, φολκ και αβάν-γκάρντ σε μουσική για ταινίες με κλασσικές ορχήστρες, τζαζ κουαρτέτα, ένα πιάνο, μόνο φωνή.

alexia

Η Αλέξια συμμετείχε 2 φορές στον διαγωνισμό της Eurovision εκπροσωπώντας την Κύπρο. Την πρώτη φορά, το 1981, εμφανίστηκε ως μέλος του συγκροτήματος Island και κατάφερε να κερδίσει την 6η θέση με το τραγούδι «Μόνικα» σε μουσική Δώρου Γεωργιάδη και στίχους Σταύρου Σιδερά.

Το 1982 πήγε για σπουδές τζαζ στη Βοστώνη στο Μουσικό Κολέγιο Μπέρκλεϊ, από το οποίο και αποφοίτησε το 1985. Κατά την διάρκεια των σπουδών της ήταν μέλος της Γκόσπελ Χορωδίας, ενώ κατά τη διάρκεια του τελευταίου της έτους, προτάθηκε από το πανεπιστήμιο και συμμετείχε σε 2 συναυλίες του Τσικ Κορία μαζί με την Γκέιλ Μοράν ως η κύρια τραγουδίστρια, ερμηνεύοντας το 15λεπτο μουσικό έργο του “Hello Brazil”.

alex5

Αργότερα, μετακομίζει στην Νέα Υόρκη και συμμετέχει σε διάφορα μουσικά γκρουπ κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις. Είναι ενεργό μέλος 5 συγκροτημάτων και τραγουδάει σε τζαζ κουαρτέτα, αλλά και σε ποπ και ροκ μπάντες. Σταδιακά, γίνεται η κύρια φωνή σε τέσσερα τζαζ και φιούζιον συγκροτήματα. Ένα από αυτά ήταν οι Axiom.

http://youtu.be/xwh_FeEpqDc

Μαζί με τα συγκροτήματά της, η Αλέξια εμφανίζεται στην περιοχή του Μανχάταν και συνεργάζεται με μπάντες του Φρέντι Τζάκσον και της Ρομπέρτα Φλακ. Την ίδια περίοδο, σε μια από τις συναυλίες της στο club «Jason’s» στο Μανχάταν, έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον Λάιονελ Χάμπτον και τον Γουέιν Σόρτερ.

http://youtu.be/995nsZ4QC7I

Το πρώτο της single στην Αμερική «I Am Siam» (CBS) ανέβηκε στα charts Top 100 της Αμερικής.

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται μεταξύ Λος Άντζελες και Κύπρου. 

http://youtu.be/3slbC_397Eg

 

Για να μαθαίνεις πρώτος/η τα νέα: 

inΑκολούθησέ μας στο Instagram! 

 facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved