Άμστερνταμ: Πειραματική συναυλία με 1.300 άτομα στον μεγαλύτερο συναυλιακό χώρο της πόλης

ΗΛΙΑΝΑ ΠΑΠΑΠΑΝΟΥ
/
11 Μαρτίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

 

Τι και αν η Ολλανδία βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό το καθεστώς αυστηρού lockdown και ο αριθμός των κρουσμάτων της ολοένα και αυξάνεται; 

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους διοργανωτές εκδηλώσεων που εδρεύουν στο Άμστερνταμ, διοργάνωσαν μια πειραματική – δοκιμαστική συναυλία εν μέσω πανδημίας, ούτως ώστε να ελέγξουν το κατά πόσο είναι πιθανό να πραγματοποιούνται συναυλίες ενώ υπάρχει ακόμη η απειλή του κορονοϊού. 

1.300 άνθρωποι συμμετείχαν στη δοκιμασία αυτή που έλαβε χώρα στη μεγαλύτερη αίθουσα μουσικής του Άμστερνταμ, το ZiggoDome, που υπό κανονικές συνθήκες χωράει 17.000 άτομα. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους ήταν το τεστ στο οποίο έπρεπε όλοι να υποβληθούν ένα 48ωρο πριν και εφόσον αυτό έβγαινε αρνητικό, τότε μόνο θα τους επιτρεπόταν η είσοδος. Οι συμμετέχοντες θα υποβληθούν και σε δεύτερο τεστ για τον κορονοϊό 5 ημέρες μετά την εκδήλωση.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι είχαν κάνει αίτηση για το πολυπόθητο εισιτήριο, με σκοπό να μπορέσουν να διασκεδάσουν και να ξεχαστούν στην εποχή της πανδημίας.

http://youtu.be/-LndkklJqMc

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό ήταν προγραμματισμένο να χωριστεί σε ομάδες ως εξής:

  • 250 άτομα σε μια εξέδρα (όλοι παραμένουν καθισμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας)
  • 250 άτομα σε άλλη εξέδρα (οι άνθρωποι μπορούν να σηκωθούν και να χορέψουν, αλλά πρέπει να παραμείνουν στις καθορισμένες θέσεις τους)
  • Μια VIP περιοχή στην τρίτη εξέδρα με 50 άτομα (οι άνθρωποι μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα) 
  • 250 άτομα σε ένα τμήμα των πάγκων (που θα στέκονται σε σταθερές θέσεις σε κύκλους) 
  • 250 άτομα σε άλλο τμήμα των πάγκων (τρία άτομα ανά τετραγωνικό μέτρο)
  • 250 άτομα στο τελευταίο τμήμα των πάγκων (με λίγο περισσότερο χώρο για να μετακινηθούν)
  • Τα καθίσματα θα είναι διατεταγμένα με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε τμήμα. Για παράδειγμα, σε μια εξέδρα, τα μέλη του κοινού θα κάθονται χρησιμοποιώντας το σύστημα σκακιέρας, σε μια άλλη, άτομα από την ίδια οικογένεια θα κάθονται μαζί.

Επιπλέον, οι άνθρωποι θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα για να πάνε στην τουαλέτα ή να πάρουν ένα ποτό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και οι κινήσεις τους θα καταγράφονται μέσω ενός τσιπ που όλα τα μέλη του κοινού θα κληθούν να μεταφέρουν. Οι κάμερες θα καταγράφουν με πόσα άτομα έρχεται σε επαφή κάθε μέλος του κοινού και πώς αυτός ο αριθμός διαφέρει στις διάφορες ομάδες. 

Οι υπεύθυνοι θα χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία που θα συλλέξουν προκειμένου να τεκμηριώσουν τις αποφάσεις τους για ενδεχόμενη χαλάρωση του lockdown μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Ολλανδία έχει πραγματοποιήσει και άλλες δοκιμαστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν επίσης ένα επιχειρηματικό συνέδριο, δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες και μια κωμική παράσταση, όλες με διαφορετικούς κανόνες για κάθε ομάδα.

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved