Η ιστορία του δίσκου For Those About to Rock We Salute You – AC/DC

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΥΓΡΗΣ
/
14 Μαΐου, 2021

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Παρίσι, σε παραγωγή του Ρόμπερτ Τζον “Mutt” Λανγκ για τρίτη συνεχόμενη φορά, το καλοκαίρι του 1981, αν και το συγκρότημα είχε προσπαθήσει νωρίτερα να ηχογραφήσει τον δίσκο σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στην Γαλλία, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει τον απαιτούμενο ήχο.

Το “For Those About to Rock” αποτέλεσε το πρώτο # 1 άλμπουμ των AC/DC για την αμερικάνικη αγορά και το μοναδικό μέχρι το 2008.

Ο τίτλος του άλμπουμ προήλθε από το βιβλίο “For Those About to Die, We Salute You”, το οποίο είχε διαβάσει ο Άνγκους Γιανγκ.

Αν και οι πωλήσεις του δίσκου ήταν χαμηλότερες σε σχέση με τον προκάτοχο του, κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή του Billboard για τρεις εβδομάδες και να βραβευθεί ως τετραπλά πλατινένιο.

ForThoseAboutToRock ACDCalbum

Τα σινγκλ “Let’s Get It Up” και “For Those About to Rock (We Salute You)”, τα οποία συνόδευαν το άλμπουμ, κατάφεραν να μπουν στο βρετανικό Top-20, χωρίς να γυριστεί κάποιο βίντεο κλιπ γι’ αυτά, κάνοντας τον συγκεκριμένο δίσκο τον μοναδικό του συγκροτήματος από τον οποίο δεν υπάρχει κάποιο βίντεο.

Η περιοδεία για την προώθηση του άλμπουμ ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου του 1981 από την Μεγάλη Βρετανία και συνεχίστηκε μέχρι τα τέλη της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου συνέχισαν και για τους δύο πρώτους μήνες του 1982. Ακολούθησαν έξι ζωντανές εμφανίσεις στην Ιαπωνία τον Ιούνιο του 1982, με τους AC/DC να ολοκληρώνουν την χρονιά με μία μεγάλη περιοδεία στην Μεγάλη Βρετανία, την Γερμανία, την Γαλλία, το Βέλγιο και την Ελβετία.

Για το ομώνυμο κομμάτι, μεγάλα κανόνια περιέβαλαν την σκηνή και εκπυρσοκροτούσαν, γεγονός που έκανε το συγκεκριμένο τραγούδι ιδιαίτερα δημοφιλές ώστε να παραμείνει σε κάθε συναυλία τους από εκεί και έπειτα.

http://youtu.be/PbzsMt-uvrc

 

Πηγή: wikipedia

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved