Στο Netflix πιθανόν η πρωτότυπη ελληνική σειρά ”Η Μάγισσα”

©Instagram/magissa.ant1tv
POP UP TEAM
/
9 Νοεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η μυθοπλασία βιώνει μια νέα χρυσή εποχή στην τηλεόραση, με τις δραματικές σειρές να έχουν για ακόμα μία χρονιά την τιμητική τους.

Η επιτυχία των «Αγριων Μελισσών» του ΑΝΤ1 ανέδειξε τη σημασία των προσεγμένων παραγωγών και οδήγησε άλλα κανάλια ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμά του, καθώς απέδειξε πόσο πολύ επιθυμεί το κοινό να παρακολουθεί υψηλής αισθητικής παραγωγές, αφήνοντας πίσω τα ριάλιτι και τις υπόλοιπες ψυχαγωγικές εκπομπές. Επιπλέον, οι σημαντικές επενδύσεις στις τηλεοπτικές σειρές, με την πολύτιμη βοήθεια του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικoακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και οι αυστηρές προδιαγραφές έχουν προσελκύσει καταξιωμένους ηθοποιούς του θεάτρου, προσφέροντας εξαιρετικές ερμηνείες και ενισχύοντας το συνολικό εγχείρημα. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι είχαμε πολλά χρόνια να δούμε σε ελληνική σειρά πρωτότυπη μουσική, η οποία κυριαρχεί σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, που το κοινό «αγκάλιασε» τα τραγούδια του Alex Sid, τα οποία αναζητούσε μανιωδώς στο διαδίκτυο.

 «Η Μάγισσα» είναι ενα crime story, με στοιχεία κάπως μεταφυσικά και με έντονη αγωνία και μυστήριο. «Δεν νομίζω να έχει ξανά γυριστεί μια σειρά εποχής με τέτοια μεγαλοπρέπεια, έχοντας κιόλας την ιδιαιτερότητα να μη γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την συγκεκριμένη εποχή γενικότερα.

http://www.youtube.com/watch?v=29-6TlNxv60

«Εχουμε κάνει έρευνα, αλλά αποφάσισα, στο δραματουργικό κομμάτι, να ξεφύγουμε από τα ιστορικά γεγονότα. Άλλωστε αυτό που μας αρέσει ως ομάδα είναι να δημιουργούμε χαρακτήρες, οι οποίοι θα μείνουν στους τηλεθεατές και θα τους θυμάται τον καθένα ξεχωριστά. Ακόμα και στο ενδυματολογικό κομμάτι είπα στις ενδυματολόγους να βάλουν λίγο και τη φαντασία τους» λέει, χαρακτηριστικά, ο σκηνοθέτης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων που παρακολουθήσαμε στο Κάστρο της Καρδαμύλης στη Μάνη, σ’ ένα press trip που οργάνωσε το κανάλι.

«Η Μάγισσα», 72 επεισοδίων, ξετυλίγεται στην προεπαναστατική Μάνη, τη γεμάτη πειρατές και οικογένειες σε «πόλεμο». Δύο αντίπαλες πατριές, του Καπεταναίου Λάσκαρη και του Γερακάρη, είναι πια ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Η εξαφάνιση, όμως, του μόλις 40 ημερών εγγονιού των δύο οικογενειών, θα ταράξει την εύθραυστη ισορροπία της σχέσης τους. Οι οικογένειες ξεσηκώνονται και ψάχνουν παντού. Με το πρώτο φως της αυγής, η νεαρή υπηρέτρια των Λασκαραίων, η Θεοφανώ, θα οδηγηθεί από ένα όραμα στις όχθες του ποταμού της Αρνας.

«Η έναρξη της σειράς είναι πολύ εντυπωσιακή και δύσκολη με τραυματισμούς, μάχες, αίματα όπου χρησιμοποιήσαμε πενήντα κομπάρσους μέχρι ειδικούς στη ξιφομαχία. Η ελληνική επανάσταση δεν μας απασχολεί πολύ, γιατί η σειρά μας είναι μυθοπλαστική. Ενα κομμάτι της ιστορίας, όμως, είναι η Φιλική Εταιρεία. Ενας ήρωας έρχεται από τη Ρωσία, για να δημιουργήσει, τις προϋποθέσεις για την επανάσταση. Στη σειρά δεν υπάρχει καθόλου η Επανάσταση γι’ αυτό το λόγο και δεν θα δείτε τους ήρωες να φοράνε φουστανέλες» αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης,  Λευτέρης Χαρίτος.

Με συνολικό κόστος περίπου δώδεκα εκατομμύρια ευρώ, μέρος των γυρισμάτων έχουν γίνει στο Κάστρο της Καρδαμύλης στη Μάνη, αλλά και στο Κτήμα Νάσιουτζικ στην Αθήνα, όπου πραγματοποιείται ο κύριος όγκος των γυρισμάτων. Εκεί για τις ανάγκες της παραγωγής έχει δημιουργηθεί ένας πύργος από την αρχή, ύψους 8 – 9 μέτρων κατασκευασμένος με ειδική πέτρα από τη Γερμανία και ανάλογης υψηλής οικονομικής αξίας.

«Είναι τόσο δύσκολο, τόσο διαφορετικό αυτό που κάνω τώρα που η αγωνία καλύπτεται με το πώς θ’ ανταπεξέλθω σε κάτι τόσο δύσκολο. Θα είχα αγωνία αν έκανα κάτι παρόμοιο. Είναι τόσο τεράστιο αυτό που κάνουμε τώρα, που προσεύχομαι να πετύχει και ν’ αρέσει στον κόσμο. Εχω φυσικά άγχος, αλλά είναι τόσο δύσκολο τ’ όλο εγχείρημα που υπερβαίνει το άγχος μου», δήλωσε ο Λευτέρης Χαρίτος. Τα κοστούμια είναι όλα ραμμένα για κάθε ρόλο, ενώ τα σκηνικά υπογράφουν ο Δημήτρης Κατσίκης και ο Κωνσταντίνος Τζαμάνης.

Ο Λευτέρης Χαρίτος, επίσης, σημείωσε ότι οι βασικοί συνεργάτες της σειράς παραμένουν ίδιοι, ως προς τη δημιουργική ομάδα. Κάθε επεισόδιο παίρνει πέντε μέρες να γυριστεί, ενώ το βασικό καστ αποτελείται από περίπου σαράντα ηθοποιούς. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, θα δούμε την Ελλη Τρίγγου, η οποία θα περπατήσει σε δύσβατα μονοπάτια υποδυόμενη τη Θεοφανώ. Μια αινιγματική παρουσία που υπηρετεί με αφοσίωση και αγάπη τους αφέντες της. Ορφανή από γονείς, εγκαταλείφθηκε ως βρέφος σε μοναστήρι κι όταν μεγάλωσε μπήκε ως υπηρέτρια στον πύργο των Λασκαραίων. Κρυφός της πόθος, ο Μάρκος. Από μικρή, είχε μια έντονη διαίσθηση και κάποια οράματα που δεν μπορούσε να ερμηνεύσει.

Ο σκηνοθέτης της σειράς δήλωσε για την πρωταγωνίστρια, Έλλη Τρίγγου: «Αγαπώ πολύ την Ελλη. Είναι καρμικό το δέσιμο μας. Δουλεύουμε μαζί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είμαστε πιο πολύ σαν σχέση. Για την Ελλη ήταν απευθείας ανάθεση ο ρόλος της Μάγισσας. Από τους λίγους ρόλους που δόθηκαν έτσι. Οι ρόλοι που της γράφουν δεν έχουν καμιά σχέση με την ίδια. Εχει τον μαγικό τρόπο να καταλαβαίνει τα πράγματα, χωρίς να της λες πολλά. Επίσης, έχει αυτό το συγκλονιστικό πρόσωπό στην κάμερα. Βλέπεις τη μάχη και τα μάτια σου είναι στραμμένα στην Ελλη σαν να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της».

Η Μάγισσα πάει… Netflix

Το πρωταγωνιστικό κομμάτι της σειράς συμπληρώνουν οι Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Γάλλος, Τάσος Νούσιας, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Νίκος Ψαρράς, Αναστάσης Ροϊλός, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Στεφανίς Καπετανίδης, Βασίλης Μηλιώνης, Αρης Νινίκας και Γιάννης Τσουμαράκης, ενώ στον ρόλο της Κυπριανής η Θέμις Μπαζάκα. Η τρυφερή φωνή της Alkyone που ερμηνεύει το τραγούδι «Χρυσάφι», σε στίχους της Ουρανίας Πατέλλη και μουσική – ενορχήστρωση του Alex Sid, ολοκληρώνει αυτό το ταξίδι στη Μάνη του 19ου αιώνα. «Το θέμα των τίτλων, αλλά και διάφορα μουσικά κομμάτια της σειράς, είναι ηχογραφημένα από μία ορχήστρα εξήντα ατόμων» αποκάλυψε ο σκηνοθέτης.

Η «Μάγισσα» προβάλλεται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00, ενώ στη συνέχεια φημολογείται ότι θ’ «ανέβει» στο Netflix, όπου θα είναι διαθέσιμη τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό.

Tags :

Μοιράσου το ...