Η μονόχειρας μαγείρισσα: «Συνειδητοποίησα ότι χρησιμοποιούσα το ακρωτηριασμένο χέρι σαν εργαλείο»

POP UP TEAM
/
14 Ιουνίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Η Αλέξις, που ζει με τη σύντροφό της, το μωρό τους και λατρεύει τη μαγειρική, δημιούργησε ένα κανάλι στο YouTube που ανατρέπει όλα τα στερεότυπα.

«Η αφήγηση που κυριαρχεί για την αναπηρία είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει κάποια πράγματα. Αλλά προτιμώ να το βλέπω διαφορετικά, ότι αυτός ο άνθρωπος έχει έναν αληθινά μοναδικό τρόπο να υπάρχει στον κόσμο.

»Όταν ανακάλυψα ότι έχω δυσανεξία στη γλουτένη, έγινα vegan και άρχισα να μαγειρεύω και να χρησιμοποιώ το κολόβωμά μου σαν εργαλείο: για να λιώνω το σκόρδο, να στύβω το λεμόνι, να απλώνω το χυλό… Η σύντροφός μου, Άλισον, πρότεινε: Είναι κουλ ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύεις, πρέπει να το βιντεοσκοπήσεις. Έτσι αποφάσισα να γυρίσω το πρώτο επεισόδιο του Stump Kitchen.

»Θα ήμουν χαρούμενη αν το έβλεπαν 30,40 άτομα, αλλά άρχισαν να σκάνε σχόλια του τύπου: “θέλω να μαγειρέψω κι εγώ, το κάνεις να φαίνεται τόσο εύκολο και διασκεδαστικό”. Ήταν ένας ωραίος τρόπος να βρω μια κοινότητα. Και από τότε που απέκτησα το μωρό μου, άρχισα να δέχομαι μηνύματα από άλλους ανθρώπους με αναπηρίες που ο κόσμος τούς είχε κάνει να πιστέψουν ότι δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Βλέποντάς με με το μωρό μου, κατάλαβαν ότι μπορούν να το κάνουν κι εκείνοι».

Δείτε την εμπνευστική ιστορία της Αλέξις:

http://youtu.be/SWRbd9Ls_kM

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved