Χρήστος Μάστορας: “Οι Αλβανοί δήλωναν Βορειοηπειρώτες και δεν μπορούσαμε να βρούμε τη δική μας ταυτότητα”

POP UP TEAM
/
12 Νοεμβρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Ο Χρήστος Μάστορας μίλησε και για τα παιδικά του χρόνια, για τη Βόρεια Ήπειρο από όπου κατάγεται, αλλά και για τον ερχομό του στην Ελλάδα σε πολύ μικρή ηλικία.

Ο Χρήστος Μάστορας, ο frontman του συγκροτήματος “Μέλισσες”, είναι ένα πρόσωπο που ξεχωρίζει με τη φωνή του, τις μουσικές του ικανότητες, αλλά και το ήθος του και ποτέ δεν έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά του, ενώ δεν απασχολεί τα media με την προσωπική του ζωή.

Ο νεαρός μουσικός, λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1, όπου μεταξύ άλλων μίλησε και για τα παιδικά του χρόνια, για τη Βόρεια Ήπειρο από όπου κατάγεται, αλλά και για τον ερχομό του στην Ελλάδα σε πολύ μικρή ηλικία.

Ο Χρήστος Μάστορας μίλησε για τον ερχομό του στην Ελλάδα, σε ηλικία 3,5 ετών, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Προσωπικά δεν βίωσα τον ρατσισμό όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Όταν το 1990 όμως επαναπατρίστηκαν οι γονείς μου, γιατί μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή την κουβέντα, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Οι Έλληνες υποδέχθηκαν τους Βορειοηπειρώτες με ανοιχτές αγκάλες. ‘Τα αδέλφια μας οι Βορειοηπειρώτες’. Σιγά σιγά όμως καλλιεργήθηκε στα media ένα αίσθημα φόβου απέναντι στους Αλβανούς που είχαν μόλις έρθει στην Ελλάδα. Κάποιοι ίσως να ήταν όντως εγκληματίες, κάποιοι είχαν βγει από τις φυλακές αλλά δυστυχώς την πλήρωσαν και Αλβανοί οικογενειάρχες που ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα και Βορειοηπειρώτες”.

“Οι Αλβανοί φοβούνταν να πουν ότι είναι Αλβανοί και χρησιμοποιούσαν τη λέξη Βορειοπειρώτες για να ενσωματωθούν. Δεν ήταν δικό τους λάθος. Και έτσι εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε τη δική μας ταυτότητα. Την δική μας εθνική συνείδηση”, συμπλήρωσε ο Χρήστος Μάστορας.

“Εγινε μια παραχάραξη της ιστορίας. Νιώθω περήφανος για αυτό που μου έχει προσφέρει αυτή η δυσκολία που πέρασαν οι πρόγονοί μου εκεί. Μου πρόσφερε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που μου ανοίγει πόρτες και δρόμους στη ζωή μου”, πρόσθεσε.

http://youtu.be/7wsXst26_ag

 

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved