Οι σχέσεις κρατούν περισσότερο όταν δε δημοσιεύονται

POP UP TEAM
/
21 Σεπτεμβρίου, 2022

Ο εντυπωσιασμός, το φαίνεσθαι και το ποιος θα κλέψει την παράσταση είναι πια οι βασικές ανησυχίες της σύγχρονης καθημερινότητας. Τις περισσότερες φορές η ουσία χάνεται, μιας και πιο ασήμαντα πράγματα μας απασχολούν, τα οποία στο τέλος επιβεβαιώνεται ότι είναι εντελώς επιφανειακά.

Πλέον, δεν κάνεις πράγματα γιατί τα θέλεις αλλά γιατί η εποχή κατά κάποιον τρόπο στα επιτάσσει. Πρέπει, σου λέει! Έτσι κάνουν όλοι, σου λέει. Άρα κι εσύ πρέπει να κάνεις το ίδιο. Η κρίση και η άποψη σιγά σιγά εξαφανίζονται. Οι άνθρωποι, έρμαια του μυαλού τους.

Δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο. Τι θα κερδίσεις με το να μιλάς ακατάπαυστα -τις περισσότερες φορές σε αγνώστους και άσχετους ανθρώπους- για την σχέση σου; Τι θα κερδίσεις ανεβάζοντας μυριάδες χιλιάδες φωτογραφίες στο Facebook και το Instagram; Προς τι τα instastories και τα check in; Γιατί να δημοσιοποιείς διατυμπανίζοντας πού είσαι, τι κάνεις, με ποιον τα έχεις, πόσο καλά περνάς κι ό,τι άλλο σου έρχεται στο μυαλό;

Και μετά; Ναι ξέρω τι κάνεις! Κάθεσαι και μετράς ένα ένα τα likes για το πόσο αγαπημένοι είστε, τι τέλεια που περνάτε και φυσικά συνοδεύονται από ένα πλήθος με καρδιές, ενώ όταν κάτι πάει στραβά αναρωτιέσαι γιατί κανείς δεν σου κάνει like και τα μετράς ένα-ένα σαν τα κουκιά. Αλήθεια τώρα, τα εννοείς αυτά; Αγχώνεσαι για τα likes; Αυτοί που σου κάνουν like σε γνωρίζουν; Όταν σε δουν έξω σου μιλάνε; Όχι, όχι και πάλι όχι!

Περνάς όντως καλά στις φωτογραφίες που ανεβάζεις με το ταίρι σου ή απλά θες να δείχνεις; Τα κάθε λογής σχόλια και τα ατελείωτα κουτσομπολιά που θα συνοδεύσουν τη φωτογραφία σου δεν τα σκέφτεσαι; Συγγνώμη νομίζεις ότι προστατεύεις την σχέση σου. ή μήπως είσαι του σκεπτικού -αδιαφορώ για όλους και για όλα;

Έχει τεράστια διαφορά το να αδιαφορείς για κάτι κι εντελώς διαφορετική σημασία το να προστατεύεις κάτι. Κάποια πράγματα το καλύτερο είναι να τα κρατάς για τον εαυτό σου και για αυτό που συνήθως λέμε στιγμή με τον άνθρωπό σου, μόνο εσύ και αυτός. Κανένας άλλος! Σταμάτα λοιπόν τη συνεχή, αρρωστημένη επίδειξη προς όλους και όλα, γιατί στο τέλος σε βλέπω να μένεις μόνη σου, ή και μόνος σου με το κινητό παραμάσχαλα, να αναζητάς τη φωτογραφία που ήσασταν μαζί.

Αν θεωρείς ότι με αυτόν τον τρόπο θα ανέβει το κοινωνικό σου status, τότε μάλλον είσαι γελασμένη/ος. Ούτε με δυο check in θα ανέβει, ούτε με το να μάθουν όλοι την προσωπική σου ζωή με κάθε λεπτομέρεια. Άσε που στο τέλος δεν υπάρχει και κάποιος που να τον νοιάζει πραγματικά; Εσύ και μόνο. Γι’ αυτό μάλλον οι κρυφές σχέσεις, αυτές που μένουν μακριά από τη δημοσιότητα, κρατάνε περισσότερο. Γιατί ζούνε την στιγμή, ζούνε για τους ιδίους και γιατί κανείς δεν μπορεί να τους την κλέψει. Την επόμενη φορά κοίτα λοιπόν να είσαι μόνο το ταίρι σου και εσύ.

Συντάκτης: Ελένη Κορομβόκη – pillowfights.gr
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved