Γιατί τα αισθηματικά σου πηγαίνουν χάλια; (έχουμε απάντηση)

POP UP TEAM
/
24 Μαΐου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Και όταν η επιστήμη μιλάει, έχει συνήθως δίκιο…

Γιατί τα αισθηματικά σου πηγαίνουν χάλια; (έχουμε απάντηση)

Πόσες και πόσες φορές δεν έχεις αναρωτηθεί γιατί οι σχέσεις σου δεν έχουν happy end; Επειδή ξέρουμε την απάντηση, θα στην πούμε: Πολλές! Και έρχεται η επιστήμη για να πει την αιτία!

Συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο του Texas αποφάσισε να βρει την εξήγηση για τον λόγο που η ερωτική μας ζωή δεν πάει καλά και οι σχέσεις καταλήγουν σε φιάσκο. Τις απαντήσεις έψαξαν να βρουν οι ψυχολόγοι Daniel Conroy-Beam και David Buss, οι οποίοι άρχισαν τις μελέτες σε περισσότερα από 500 άτομα για να καταλήξουν κάπου.

Συμμετείχαν ζευγάρια που είχαν χρόνια σχέση αλλά και άλλα με πιο πρόσφατη. Οι δυο επιστήμονες ζητούσαν από τους συμμετέχοντες να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων και μια εξ αυτών ήταν η αξιολόγηση του συντρόφου. Με άλλα λόγια; Πόσο μεγάλη… ψαριά νομίζουν πως έχουν πιάσει όσον αφορά τον σύντροφο τους.

Όσοι είχαν φρέσκες σχέσεις έδειχναν περισσότερο ενθουσιασμό, ενώ οι υπόλοιπο έδειχναν πιο μεγάλο σεβασμό.

Και εκεί έγινε η αποκάλυψη: Όσοι απαντούσαν προστατευτικά για τον σύντροφό τους, αυτόματα έμοιαζαν και πιο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο!

Κάπως έτσι οι δυο επιστήμονες ανακάλυψαν πως όσο πιο προστατευτικός είσαι με τον σύντροφό σου, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να παραμείνεις μαζί του.

Μήπως τελικά αυτό φταίνει όντως;

via followme.gr

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved