8 προειδοποιητικά σημάδια που μαρτυρούν ότι η σχέση σου έχει λήξει

POP UP TEAM
/
11 Νοεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Οι σχέσεις απαιτούν πολύ δουλειά και από τις δύο πλευρές και δεν υπάρχει τέλεια συνταγή για μια επιτυχημένη σχέση, αφού κάθε ιστορία είναι μοναδική. Ο συμβιβασμός, η επικοινωνία, η ανεξαρτησία, η ειλικρίνεια, η ενσυναίσθηση, η υπομονή και το πάθος αποτελούν βασικά συστατικά για μια σχέση που εξελίσσεται και όταν λείπει ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά, η «συμμαχία» έχει μεγάλες πιθανότητες να αποτύχει.

Είναι όμως πάντα δύσκολο να αφήσουμε πίσω μας μια ανέξοδη σχέση, αφού χρειάζεται να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας, να γίνουμε ευάλωτοι στην απώλεια και στη μοναξιά, να αφήσουμε πίσω μας πολλές ευτυχισμένες αναμνήσεις και ίσως να συναντήσουμε νομικές και μη μάχες, οικονομικά εμπόδια κλπ.

Ωστόσο, η παραμονή σε μια σχέση όπου είμαστε δυστυχισμένοι δεν θα μας ωφελήσει μακροχρόνια και σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά τη συναισθηματική και ψυχική μας υγεία. Τα παρακάτω αποτελούν ενδεικτικά σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αφήσετε αυτή τη σχέση πίσω σας.

 

1. Δεν υπάρχει αμοιβαιότητα

Είστε μήπως οι μόνοι που τον τελευταίο καιρό ξεκινάτε σημαντικές συζητήσεις, σχεδιάζετε ραντεβού και διακοπές, που παλεύετε για τους κάποτε κοινούς σας στόχους;

2. Βάζετε τις αξίες σας σε δεύτερη μοίρα

Μην συμβιβάζετε συνεχώς την ατομικότητά σας σε μία σχέση, τις βασικές σας αξίες για χάρη του άλλου. Καμία πλευρά σε αυτή τη σχέση δεν πρέπει να χάσει την αίσθηση ατομικότητάς της. Είναι σημαντικό οι σχέσεις μας να μας κάνουν να εξελισσόμαστε και όχι να αυτοκαταστρεφόμαστε.

3. Δεν νιώθετε επιθυμία για σωματική επαφή

Το σεξ δεν είναι τα πάντα, αλλά αποτελεί βασικό στοιχείο σε μια σχέση και αν αυτή η επιθυμία φύγει, τότε μπορεί να ήρθε η ώρα να αποχωρήσετε από αυτή.

4. Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία

Δεν πρέπει να περιμένετε ο/η σύντροφός σας να μπορεί να διαβάζει το μυαλό σας. Μια τέτοια σχέση δεν θα πετύχει ποτέ, αν δεν υπάρχει επικοινωνία συναισθημάτων και σκέψεων.

5. Περιμένετε συνέχεια το μέλλον για να βελτιωθεί η σχέση σας

Μπαίνοντας σε μια σχέση με την πρόθεση να αλλάξετε τον άλλο ή ελπίζοντας ότι αυτή θα βελτιωθεί στο μέλλον αποτελούν δύο σίγουρες συνταγές καταστροφής.

6. Ο/Η σύντροφός σας δεν θέλει να περάσει χρόνο με τους φίλους ή την οικογένειά σας

Αποτελεί ένα σημαντικό προειδοποιητικό σημάδι αφού τα ζευγάρια, ειδικά τα υγιή, δεν έχουν πρόβλημα να μοιραστούν το χρόνο τους με άλλους. Αν λοιπόν η άλλη πλευρά παραπονιέται συνεχώς γι’ αυτό, τότε ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε την έξοδο κινδύνου.

7. Όταν νιώθετε ότι δεν λαμβάνετε στήριξη

Είναι δίπλα σας όταν νιώθετε άρρωστοι ή στρεσαρισμένοι ή γιορτάζει μαζί σας τις επιτυχίες σας; Μήπως νιώθετε πως περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας σας μόνοι και τελικά στρέφεστε σε άλλους ανθρώπους για στήριξη;

8. Όταν χρειάζεται να προσποιηθείτε

Σε μια σοβαρή, μακροχρόνια σχέση, χρειάζεται να νιώθετε άνετα με τον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται να φοβάστε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας ή τα μυστικά σας, ακόμα κι αν δεν είναι χαριτωμένα.

 

Kristen Fuller, σύμβουλος υγείας

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved