Για αυτό οι έξυπνοι άνθρωποι τα κάνουν μαντάρα στον έρωτα

POP UP TEAM
/
30 Αυγούστου, 2020

Αν αναρωτιέσαι γιατί η ερωτική σου ζωή αναλώνεται σε μια συναισθηματικά αποτυχημένη λούπα, παρότι δε θεωρείς τον εαυτό σου καθόλου ηλίθιο, τότε προφανώς δεν έχεις ακόμη καταλάβει πως η εγκεφαλική δραστηριότητα απέχει παρασάγγας από την ερωτική.

Εκεί δηλαδή που στην καθημερινότητά σου είσαι τσακάλι μεγάλο και τρανό, πιθανότατα στις προσωπικές σχέσεις να είσαι η κατσίκα που τρώει τον ταραμά.
Ομολογουμένως, οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να τα κάνουν μαντάρα στα αισθηματικά τους κι αυτό πρωτίστως οφείλεται στις επιλογές τους, όπως και στο ότι είναι ανίκανοι να αποδεχτούν τα ελαττώματα που φέρει η συνεχής χρήση του νου τους.

Καταρχάς, μπαίνουν στο τριπάκι να αναλύουν όλες τις καταστάσεις. Ό,τι κι αν συμβαίνει, στο μυαλό τους λαμβάνει βαρύτητα και αναλώνονται σε λεπτομέρειες με τις οποίες εκ των υστέρων αντιλαμβάνονται ότι δε θα έπρεπε να είχαν ασχοληθεί.

Από τη ζωή τους λείπει η απλούστευση κι αυτό κάνει τις κινήσεις τους σε ό,τι αφορά την προσέγγιση ενός ανθρώπου, αμήχανες και ενίοτε σπασμωδικές. Ενώ δηλαδή, υπό άλλες συνθήκες, μπορούν να μιλούν για ώρες, στην περίπτωση αισθηματικού ενδιαφέροντος, η γλώσσα διογκώνεται και το μυαλό φιλτράρει την κάθε σκέψη, αποκλείοντας ως «χαζό» το κάθε θέμα που πηγάζει από την κούτρα τους.

Για αυτό ίσως, συχνά-πυκνά, τους αρέσει να συντροφεύονται από άτομα χαμηλότερου νοητικού και πνευματικού επιπέδου, φέρνοντας επίτηδες τους εαυτούς τους στο μήκος κύματος αυτών, μπας και χαλαρώσουν από τη συνεχή σκέψη και υπερανάλυση.

Δεν είναι ότι νιώθουν ανώτεροι, ή κάτι τέτοιο. Ασυνείδητα γίνονται όλα κι εκεί είναι το παράδοξο, μιας και σε θεωρητικό επίπεδο, θα το καταλάβαιναν και οι ίδιοι. Αλλά πού να βρεις λογική στο συναίσθημα; Οι πτυχές του έρωτα δε χωρούν σε βιβλίο τσέπης, αλλά σε ολόκληρη σειρά εγκυκλοπαίδειας.

Αλλά ακόμη και στην ίδια τη σχέση, κουράζονται να βλέπουν τις καταστάσεις υπό ένα πρίσμα το οποίο ο άλλος ενδεχομένως να μην αντιλαμβάνεται.

Εάν δε, βρεθούν με κάποιον εξίσου εύστροφο άνθρωπο, τότε το αποτέλεσμα είτε θα είναι ονειρικό, είτε απόλυτα καταστροφικό, κι αυτό διότι, ο χαρακτήρας που βγάζει ο καθείς, όσο όμοια και να είναι τα εγκεφαλικά κύτταρα, είναι διαφορετικός όταν μιλάμε για ερωτική έλξη. Και μην ξεχνάμε πως δεν παίζει ρόλο μονάχα η λογική και το νοητικό επίπεδο, αλλά και η χημεία.

Επίσης, για κάποιο λόγο, πολλές φορές επιλέγουν να βρίσκονται σε προβληματικές σχέσεις, διότι, βλακωδώς, νομίζουν πως θα βοηθήσουν τον άλλον ή πως θα τον αλλάξουν.

Τουτέστιν, όταν βλέπουν μπροστά τους ένα τοίχο, προσπαθούν να βρουν τρόπους για να τον σπάσουν και να τον μορφοποιήσουν. Αφότου δοκιμάσουν λογής σενάρια κατεδάφισής του, θα καταλήξουν να χτυπούν το κεφάλι τους πάνω του, έως ότου ματώσει και επέλθει άτακτη υποχώρηση, σκεπτόμενοι τι έκαναν λάθος. Ως τότε βέβαια, ουδέποτε τους πέρασε από το μυαλό πως δε χρειαζόταν να περάσουν μέσα από τον τοίχο, αλλά αρκούσε να τον σκαρφαλώσουν και να τον προσπεράσουν.

Εκεί είναι λοιπόν, που την πατάνε οι έξυπνοι άνθρωποι. Πάνω στη φούρια τους νομίζουν πως μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πάντα με το μυαλό τους, απορρίπτοντας την εύκολη εκδοχή, κάνοντας τα εύκολα, δύσκολα.
Έτσι λοιπόν, αναπόφευκτα, μπλέκουν σε καταστάσεις που εξ αρχής δεν τους αρμόζουν και μονίμως προσπαθούν να τις επιδιορθώσουν, μιας και αδυνατούν να παραδεχτούν πως έχουν κάνει λάθος, είτε ειδικά, είτε γενικά. Και οι θεωρητικά έξυπνοι λοιπόν, τα κάνουν μόνοι τους κουλουβάχατα, αφήνοντας τους θεωρητικά κουτούς ν’ απολαμβάνουν τη ζωή, μιας και οι δεύτεροι έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα τα προβλήματα που τους προκύπτουν, δίχως να δημιουργούν από μόνοι τους κι άλλα.

Εν ολίγοις, τα απλά πράγματα δε χρειάζονται να γίνονται σύνθετα. Και το συναίσθημα δεν έχει ανάγκη από περαιτέρω περιπλοκές. Δε θέλει κόμπους και φιογκάκια, αλλά λύσιμο. Οπότε, αν τα παραπάνω σου θυμίζουν κάτι, μην αγχώνεσαι, υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω. Κι άπαξ και θες να απεγκλωβιστείς από αυτόν το φαύλο κύκλο, χαλάρωσε και απόλαυσε τις στιγμές όπως έρχονται και άσε τις βαθυστόχαστες σκέψεις και για κανέναν άλλον.

Συντάκτης: Στέφανος Στεφανόπουλος – pillowfights.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved