Αν κάνεις υπερπροσπάθεια για να το κρατήσεις, μήπως να το άφηνες;

POP UP TEAM
/
23 Οκτωβρίου, 2019

Πολλές είναι οι στιγμές που μια ερωτική σχέση περνάει διάφορες δυσκολίες. Οι λόγοι μπορεί να φαίνονται απλοί, αλλά συνήθως είναι περίπλοκοι. Τις περισσότερες φορές ευθύνονται οι ανασφάλειες, οι απόψεις των τρίτων προσώπων κι όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω απ’ το ζευγάρι με αποτέλεσμα να επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό.

Αυτά από μονά τους είναι ικανά να αποκαλύψουν τελικά βαθύτερα προβλήματα. Έχουν κρυφτεί καλά και δύσκολα έρχονται στην επιφάνεια για να αντιμετωπιστούν. Οι δραστικές λύσεις μπορεί να φοβίζουν όμως είναι απαραίτητες αν θέλεις να κοιτάξεις κατάματα την πραγματικότητα.

Τα βασικότερο πρόβλημα είναι όταν είσαι πολύ ερωτευμένος κι αισθάνεσαι πως δεν είσαι αρκετός για τον άνθρωπό σου. Γενικά μπορεί να είσαι ένας δυνατός χαρακτήρας, να λύνεις το κάθε σου πρόβλημα που αφορά διάφορους τομείς της ζωής σου σχετικά εύκολα. Να έχεις καταφέρει να πραγματοποιήσεις πολλά πετυχημένα πράγματα. Οι φίλοι κι οι γνωστοί να σε θαυμάζουν γι’ αυτό.

Όμως όταν έρχεται η ώρα που επιβάλλεται να αντιμετωπίσεις την αλήθεια στη σχέση σου να μεταμορφώνεσαι προς το χειρότερο. Χάνεις τη δύναμή σου και γεμίζεις με ερωτηματικά το μυαλό σου. Γίνεσαι κάποιος άλλος. Στο τέλος δε σε αναγνωρίζεις.

Θα αρχίσεις να εξαναγκάζεις τον εαυτό σου ώστε να προσπαθήσει περισσότερο για να γίνει αποδεχτός. Κάνεις σχέδια, σκαρφίζεσαι στρατηγικές απλά και μόνο για να δείξεις πως πλησιάζεις όλο και πιο κοντά στα ιδανικά του ανθρώπου που αγαπάς. Σκέφτεσαι την κάθε κίνησή σου χωρίς νηφαλιότητα. Χάνεις τον έλεγχο στη σχέση και κυρίως χάνεις εσένα. Φέρεσαι ανώριμα, το καταλαβαίνεις κι ο αυτοέλεγχός σου πάει περίπατο. Αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί επειδή μετατρέπεσαι σ’ ένα άβουλο ον.

Την τρέλα και τον έρωτά τους ενώνει μια λεπτή κλωστή που αν δεν προσέξεις μπορεί εύκολα να κοπεί. Κι όταν μπαίνεις στη διαδικασία να προσπαθήσεις πάρα πολύ για κάτι που δεν προχωράει τότε το παιχνίδι -αργά, αλλά σταθερά- φεύγει απ’ τα χέρια σου.

Δεν πρέπει να αγνοείς συνεχώς τα σημάδια που εμφανίζονται μπροστά σου. Ειδικά όταν οι ανασφάλειες βγουν στην επιφάνεια μαζί μ’ ένα παρελθόν που σου άφησε πληγές στον ερωτικό τομέα τότε μπορείς να κάνεις αδιανόητα πράγματα που δε σου είχαν περάσει ποτέ απ’ το μυαλό.

Η υπερπροσπάθεια προκαλεί ίλιγγο κι έτσι αδυνατείς να επωφεληθείς απ’ τις απολαύσεις της σχέσης. Εξαφανίζεται ο αυθορμητισμός σου, η ηρεμία κι η μαγεία. Είναι μεγάλη υπόθεση να δεχτείς τον άνθρωπό σου έτσι όπως ακριβώς είναι, χωρίς να απαιτείς να αλλάξει για σένα και φυσικά να σε θέλει γι’ αυτό που είσαι κι εσύ.

Χρειάζεται ωριμότητα κι ευθύνη για να τα καταφέρεις αν αισθανθείς ότι παλεύεις πάρα πολύ για να σώσεις το «μαζί» σας. Πρέπει να ξανασυναντήσεις τον παλιό σου εαυτό για να συστηθείτε ακόμα μια φορά. Αν κάτι δε σου αρέσει, τότε με ειλικρίνεια μπορείς να μην το δεχτείς. Μη στέκεσαι ωστόσο μόνο σ’ αυτό. Σίγουρα θα υπάρχουν πολλά που θα σου αρέσουν.

Δε γίνεται να συμφωνείτε σε όλα και να έχετε κοινές απόψεις για τα πάντα. Αν ήμασταν όλοι ίδιοι, οι ιστορίες μας θα ήταν τρομερά άνευρες κι ανούσιες. Σαν μαύρα γράμματα επάνω σ’ ένα γκρι φόντο.

Αν τελικά δεις ότι δεν προχωράει, μπορείς να φύγεις. Το να προσπαθείς συνεχώς ξεπερνώντας τα όριά σου είναι σαν να τρέχεις σ’ ένα μαραθώνιο χωρίς να έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα. Κάποια στιγμή θα εξαντληθείς και θα αποσυρθείς. Ενδεχομένως και να τραυματιστείς. Είναι χίλιες φορές καλύτερο να προηγείσαι των καταστάσεων ή να συμβαδίζεις μαζί τους παρά να βρίσκεσαι συνεχώς πίσω τους και να τις κυνηγάς.

Γι’ αυτό λοιπόν αποφάσισε να σταματήσεις ό,τι δεν αντέχεις και σε ενοχλεί. Φρόντισε να ξαναβρείς τις ισορροπίες σου. Έχει μεγάλη διαφορά το να πασχίζεις να γίνεις πολύ καλύτερος για χάρη κάποιου άλλου απ’ το να υποκρίνεσαι απλά και μόνο για να καταφέρεις να του αρέσεις.

Συντάκτης: Δημήτρης Μπότης – pillowfights.gr
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved