6 σημάδια ότι δεν είστε ερωτευμένοι, αλλά συναισθηματικά εξαρτημένοι

POP UP TEAM
/
6 Ιανουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να βρείτε τον ιδανικό σύντροφο και μερικές φορές μπορεί να αλληλεπιδράτε με συναισθηματική εξάρτηση παρά με αγάπη. Γι αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα σημάδια που δείχνουν πως είστε συναισθηματικά εξαρτημένοι και όχι ερωτευμένοι με το σύντροφό σας.

1. Νιώθετε ζήλια. Όταν βρίσκεστε σε μια υγιή σχέση, θα πρέπει να είστε σε θέση να εμπιστεύεστε το σύντροφό σας και να μην αφήνετε χώρο για το συναίσθημα της ζήλιας. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε, ίσως είστε εξαρτημένοι συναισθηματικά και δεν είστε ερωτευμένοι.

2. Σκέφτεστε πριν μιλήσετε. Σε μια υγιής σχέση είναι εύκολο να μιλάτε χωρίς φόβο. Όταν βρείτε το σωστό σύντροφο, δε σκέφτεστε τόσο πολύ πριν μιλήσετε, γιατί ξέρετε ότι θα σας δεχτεί όπως είστε.

3. Η αξία σας εξαρτάται από το σύντροφό σας. Όταν βρίσκεστε σε μια ευτυχισμένη σχέση, αγαπάτε τον εαυτό σας πρώτα, ώστε να μπορέσετε να αγαπήσετε πραγματικά και το σύντροφό σας.

4. Προσπαθείτε να αλλάξετε το έτερο σας ήμισυ. Αν προσπαθείτε συνέχεια να χειραγωγήσετε το σύντροφό σας, αυτό είναι κακό σημάδι. Εάν δεν μπορείτε να τον αποδεχτείτε έτσι όπως είναι, η σχέση δε θα λειτουργήσει.

5. Βρίσκεστε σε μια σχέση λόγω της ανάγκης να είστε με κάποιον. Εάν έχετε μια σχέση μόνο και μόνο επειδή χρειάζεστε κάποιον να σας κάνει να νιώθετε ικανοποιημένοι, τότε αυτό ίσως είναι σημάδι εξάρτησης.

6. Δεν είστε ικανοποιημένοι όταν ο σύντροφός δεν είναι μαζί σας. Ενώ είναι σημαντικό να αισθάνεστε όμορφα όταν βρίσκεστε με κάποιον που αγαπάτε, ωστόσο δεν είναι υγιές αν δεν μπορείτε να διαχωρίσετε τον εαυτό σας από εκείνον. Ο χρόνος για τον εαυτό μας είναι σημαντικός σε κάθε σχέση. Από την άλλη μεριά ο συναισθηματικός εθισμός δε σας επιτρέπει να διαχωρίζεστε ούτε για λίγο από το σύντροφό σας, με αποτέλεσμα να είστε εξαρτημένοι.

via jenny.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved