Γι’ αυτό οι άνδρες δεν θέλουν τις δυναμικές και έξυπνες γυναίκες

POP UP TEAM
/
9 Αυγούστου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ευρωπαϊκή έρευνα έρχεται να μας αποκαλύψει τις επιθυμίες και τους φόβους των αντρών όταν ψάχνουν ταίρι

Εσύ μπορεί να παλεύεις χρόνια να παλεύεις να διαβάσεις τη σκέψη του αντίθετου φύλου ή ακόμα και να καταλάβεις τις επιθυμίες και τα κίνητρά τους σε ό,τι αφορά το ερωτικό παιχνίδι. Οι ειδικοί όμως του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας φαίνεται ότι έχουν καταλάβει τι θέλουν οι άντρες, αν κρίνουμε από πρόσφατη έρευνά τους η οποία δυστυχώς επιβεβαιώνει ότι οι άντρες προτιμούν τις… ξανθιές – κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα αποτελέσματά της τελευταίας τους έρευνας σύμφωνα με την οποία αν και οι άντρες δηλώνουν ότι βρίσκουν γοητευτικές από τις δυναμικές και έξυπνες γυναίκες, στην πράξη δεν τολμούν να συνάψουν ερωτικές σχέσεις μαζί τους πριμοδοτώντας σημαντικά την εξωτερική εμφάνιση εις βάρος της… ευφυΐας.

Για την ακρίβεια, οι ερευνητές ζήτησαν από φοιτητές του Πανεπιστημίου Columbia να περάσουν ένα βράδυ κάνοντας speed dating. Έπειτα από κάθε ραντεβού-αστραπή, ζήτησαν από κάθε συμμετέχοντα να αξιολογήσει την σπιρτάδα και την εξωτερική εμφάνιση κάθε κοπέλας με την οποία μίλησε. Τέλος, τους ζήτησαν να απαντήσουν με ένα απλό «ναι» ή «όχι» αν θα ήθελαν να την δουν ξανά.

Σε ποια συμπεράσματα κατέληξαν; Κατ’αρχάς, ότι οι γυναίκες προτιμούν ξεκάθαρα τους έξυπνους άντρες. Οι άντρες, ωστόσο, δε φαίνεται να έλκονται από τις έξυπνες γυναίκες – τουλάχιστον όχι αν δεν τις βρίσκουν αντίστοιχα γοητευτικές ή όμορφες. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που κρίθηκαν από τους συμμετέχοντες ως όμορφες και έξυπνες, είχαν έως και 40% πιθανότητες να τους ζητήσει επαναληπτικό ραντεβού ο συνομιλητής τους. Τις ίδιες ακριβώς πιθανότητες… επανάληψης του τετ-α-τετ είχαν και οι γυναίκες που κρίθηκαν από τους συμμετέχοντες ως απλά όμορφες. Αντίθετα, οι πιθανότητες να ζητηθεί δεύτερος γύρος από τις γυναίκες που σκόραραν ψηλά στην κλίμακα της εξυπνάδας και χαμηλά σε εκείνη που αφορούσε την εξωτερική εμφάνιση έπεφταν στο 20%.

Οι ερευνητές δεν έχουν βρει ακόμα τους λόγους που συμβαίνει αυτό, ωστόσο, παλαιότερη αμερικανική έρευνα έχει καταλήξει στην ακόλουθη αιτιολογία: οι άντρες δείχνουν μειωμένη έλξη για τις γυναίκες που υπερέχουν σε εξυπνάδα κυρίως γιατί νιώθουν τον ανδρισμό τους να απειλείται.

via allyou.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved