4 ανησυχητικά σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι έχεις χάσει τον εαυτό σου στη σχέση σου

POP UP TEAM
/
8 Αυγούστου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Συχνά ακούμε ότι για να πετύχει μια σχέση πρέπει το ζευγάρι να περνάει ουσιαστικό χρόνο μαζί ώστε να έρθει πιο κοντά και να γνωρίσει καλύτερα ο ένας τον άλλον. Όμως όπως έλεγαν κι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι… «μέτρον άριστον».

Προσωπικά πιστεύω ότι μια σχέση θεωρείται πετυχημένη όταν οι προσωπικότητες των δύο συντρόφων μένουν αναλλοίωτες και το ζευγάρι έχει βρει τις ισορροπίες του τόσο μεταξύ του όσο και με φίλους/συγγενείς, αλλά και έχοντας ο καθένας τον δικό του χώρο και χρόνο. Εάν η προσωπική ελευθερία δε φαίνεται ούτε με κιάλια και το ζευγάρι είναι απομονωμένο χωρίς την παραμικρή επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο, τότε κάτι πάει στραβά. Πολύ στραβά. Μήπως ανήκεις κι εσύ σ’ ένα από αυτά τα ζευγάρια;

Αυτά είναι τα 4 ανησυχητικά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χάσει τον εαυτό σου μέσα στη σχέση σου και κάτι πρέπει να κάνεις γι’ αυτό:

#1 Έχεις χάσει την προσωπική σου άποψη

Υπάρχουν ορισμένα θέματα και ζητήματα που ο λόγος σου επισκιάζεται συνεχώς από του/της συντρόφου σου, σε σημείο που να έχεις σταματήσει να εκφέρεις τη δική σου άποψη. Κι αυτό είναι το χειρότερο, γιατί συμβαίνει από δική σου επιλογή. Βλέπεις αυτήν τη σχέση σαν κάτι το άφθαρτο και χάνεις τον εαυτό σου. Το να παίρνετε από κοινού κάποιες αποφάσεις είναι ένας καλός τρόπος να δυναμώσετε τη σχέση σας και να χτιστεί η εμπιστοσύνη, ωστόσο όταν ο/η σύντροφος σου αποφασίζει για σένα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Ξύπνα όσο είναι νωρίς. Το ότι έχεις μια σχέση δε σημαίνει ότι οι απόψεις του/της είναι και δικές σου.

#2 Νιώθεις πάντα ανεπαρκής για εκείνον/η

Τον/τη θες τόσο πολύ που στα μάτια σου φαντάζει θεός/θεά. Έτσι πείθεις τον εαυτό σου ότι είσαι πολύ λίγος/η μπροστά του/της και δεν του/της αξίζεις με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι μονίμως άγχος και ανασφάλεια. Κι αυτό το πράγμα μια φορά υγιής σχέση δε λέγεται. Δε δίνεις ποτέ προτεραιότητα στις ανάγκες σου και το μόνο που σκέφτεσαι είναι το πώς θα ευχαριστείς διαρκώς τον/τη σύντροφό σου με κάθε κόστος. Ξεχνάς ότι εκείνος/η σε διάλεξε, επειδή είσαι ακριβώς αυτό που είσαι; Ποιος ο λόγος να μειώνεσαι οικειοθελώς;

#3 Απομακρύνεσαι από τα άτομα που αγαπάς

Νιώθεις μια ολοκλήρωση μέσα σ’ αυτήν τη σχέση θέλοντας η μέρα σου να αρχίζει και να τελειώνει μ’ αυτήν. Όμως είναι πολύ σημαντικό να κρατάς επαφή με τους/τις φίλους/ες σου, γιατί αυτοί είναι οι άνθρωποι σου και δεν υπάρχει κάποιος που σε καταλαβαίνει καλύτερα από εκείνους. Απομακρύνεσαι. Και δεν είναι η φιλία γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης για να καλείς μόνο όποτε εσύ θες.

#4 Οι στόχοι σου; Χάθηκαν μαζί με εσένα

Αν θυμάσαι, είχες ζωή και πριν γνωρίσεις τον/τη σύντροφό σου. Το να αγνοείς τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου, επειδή η διατήρηση της σχέσης σου έχει γίνει αυτοσκοπός σου, τότε τα νέα δεν είναι και πολύ καλά. Ξεχνάς τα θέλω σου, τις επιθυμίες σου, τις δικές σου ανάγκες και επικεντρώνεσαι σε εκείνα του/της συντρόφου σου. Συμπέρασμα; Έχεις χάσει τον εαυτό σου και δεν έχεις πάρει χαμπάρι.

Το σημαντικότερο σε μια σχέση είναι να μάθεις να ισορροπείς. Πάρτο και σαν μάθημα αν θες. Πρόσεξε τις αξίες του καθενός και κυρίως τις δικές σου. Δε χρειάζεται να αναλώνεσαι τόσο. Εξάλλου μάθε να διακρίνεις το τι θα σου μείνει στο τέλος και τι είναι αβέβαιο.

Νατάσσα Πιοτογιαννάκη – neopolis.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved