Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τα τελευταία χρόνια τα διαζύγια αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Όλο και περισσότερα νεαρά κυρίως ζευγάρια, αποφασίζουν να δώσουν τέλος στον έγγαμο βίο, κάνοντας το διαζύγιο μια συνηθισμένη πια υπόθεση.
Όλοι θα θέλανε έναν ευτυχισμένο γάμο για τα επόμενα χρόνια και καλό θα ήταν, για να το πετύχουν, να ακολουθήσουν τις συμβουλές της επιστήμης.
Εμείς φτιάξαμε μια λίστα συμβουλών από ψυχολόγους και σας τις παρουσιάζουμε μέσα από προσωπικές εμπειρίες ανθρώπων για να δείτε πώς να αποφύγετε τα λάθη και να σώσετε το γάμο σας.
10. Σεβαστείτε ο ένας τον άλλον.
Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι ο πυλώνας ενός ευτυχισμένου γάμου. Ακόμα και όταν είστε θυμωμένοι, εκφραστείτε αλλά με σεβασμό. Ο σεβασμός σάς επιτρέπει να αποφύγετε καταστάσεις στις οποίες ένας από τους δύο συντρόφους αισθάνεται ότι το άλλο του μισό τον χειραγωγεί και του ασκεί πίεση.
9. Μη συγκρίνετε τον σύντροφό σας με άλλους.
Μη συγκρίνετε τον σύντροφό σας με συζύγους ή συντρόφους άλλων ανθρώπων, ειδικά με κάποιον ή κάποια που γνωρίζετε στους ιστότοπους κοινωνικών δικτύων όπως το Instagram ή το Facebook.
Θυμηθείτε ότι οι άνθρωποι συχνά επιλέγουν να μη δείχνουν αυτό που πραγματικά είναι, αλλά αυτό που θα επιθυμούσαν να είναι στη ζωή και στις σχέσεις τους. Έτσι, όταν σας λένε ότι άλλοι σύζυγοι δίνουν λουλούδια καθημερινά στις γυναίκες τους , τις πηγαίνουν σε ακριβά εστιατόρια, ή αγοράζουν ακριβά δώρα, είναι πιθανότατα ένα ψέμα. Ακόμα κι αν πράγματι το κάνουν, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα ζευγάρια αυτά είναι ευτυχισμένα.
8. Να είστε σε φόρμα και να φροντίζετε τον εαυτό σας.
Να φροντίζετε πάντα τον εαυτό σας. Ένας ευτυχισμένος γάμος βασίζεται στο καλό σεξ. Σε ποιον δεν αρέσει να βλέπει έναν ελκυστικό άνθρωπο; Να είστε υγιείς και σε καλή φόρμα. Σκεφτείτε πώς είστε όταν σας βλέπει ο σύντροφός σας ακόμη και μέσα στο σπίτι. Τα τριμμένα παντελόνια και τα ξεχειλωμένα T-shirts απαγορεύονται δια ροπάλου. Ένα σφιχτό σώμα κι ένα άνετο αλλά σέξι ντύσιμο μέσα στο σπίτι είναι ό, τι καλύτερο μπορείτε να επιλέξετε. Αυτός ο κανόνας ισχύει και για τους άνδρες και για τις γυναίκες.
7. Ο σύζυγος είναι η πρώτη σας προτεραιότητα και μετά τα παιδιά.
Οι γονείς θα πρέπει να προσφέρουν την αγάπη τους με ανιδιοτέλεια και να είναι πάντα εκεί για τα παιδιά τους. Θα είναι λάθος όμως, αν θυσιάσουν το γάμο τους για εκείνα. Πρώτα πρώτα, αν τα παιδιά σας είναι το μόνιμο κέντρο της προσοχής σας, τότε αυτό δε θα τους κάνει καλό. Επίσης, το παντρεμένο ζευγάρι είναι ο πυρήνας της οικογένειας. Μην ξεχνάτε, τέλος, ότι μια μέρα τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα φύγουν από το σπίτι. Τότε θα μείνετε μόνοι οι δυο σας και θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μια θλιβερή πραγματικότητα, ότι δεν έχει απομείνει τίποτα στο γάμο σας, παρά μόνο ένας άνθρωπος που δεν αγαπάτε πια. Αναρωτηθείτε αν αυτό θα θέλατε να σας συμβεί.
6. Συγχωρήστε ο ένας τον άλλον.
Κανείς δεν είναι τέλειος κι όλοι κάνουμε λάθη. Κάθε σχέση προκαλεί παρεξηγήσεις και οι σύντροφοι πληγώνονται. Αν δεν μπορεί να συγχωρήσει ο ένας τον άλλο, τότε με την πάροδο του χρόνου, η σχέση θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος των συσσωρευμένων παραπόνων.
5. Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τον σύντροφό σας.
Οι άνθρωποι λανθασμένα πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον ή την σύζυγό τους. Ο καθένας έχει τα μειονεκτήματά του και είναι σχεδόν αδύνατο να μετατρέψετε τον σύντροφό σας όπως θα θέλατε εσείς να είναι. Πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να προσπαθήσετε να αλλάξετε είναι οι κακές συνήθειες, οι θρησκευτικές απόψεις, οι σχέσεις με τους γονείς, τα χόμπι, ο τρόπος που βλέπουν τον κόσμο και τις προτεραιότητές τους. Αλλά καλό είναι να δημιουργήσουμε αμοιβαίες οικογενειακές συνήθειες, που όλοι θα συμφωνούν ότι είναι ευχάριστες.
4. Αποφύγετε τα μεγάλα λόγια, ειδικά τη λέξη “διαζύγιο”.
Προσπαθήστε να αποφύγετε φράσεις όπως “Εάν αυτό συνεχιστεί, θα σ’ αφήσω”. Και μη λέτε ποτέ τη λέξη “διαζύγιο”. Αν θα το πείτε, τότε να είστε έτοιμοι πράγματι να επισκεφτείτε έναν δικηγόρο. Μην πέσετε στα γόνατα αργότερα λέγοντας “δεν το εννοούσα”. Ο σύντροφός σας μπορεί να πει ξαφνικά: “Πολύ καλά. Φύγε.” Τέτοιες φράσεις, που συχνά λέγονται πάνω στο θυμό, δεν ξεχνιούνται. Ακόμα κι όταν θα τα ξαναβρείτε και θα έχετε ηρεμήσει, θα έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες να πάρετε στ’ αλήθεια διαζύγιο.
3. Ελέγξτε τα συναισθήματά σας.
Προσπαθήστε να πείτε στον εαυτό σας “Σταμάτα!” όταν πάτε να προσβάλλετε το αγαπημένο σας πρόσωπο. Εάν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας, κάντε ένα διάλειμμα, αναπνεύστε βαθιά και πηγαίνετε για μια βόλτα. Απλά μην το χρησιμοποιήσετε ως τιμωρία εγκατάλειψης προς τον σύντροφό σας. Πείτε του ότι θα επιστρέψετε για να συζητήσετε όταν θα έχετε ηρεμήσει. Και κρατήστε το λόγο σας πάση θυσία.
2. Ποτέ μη μιλάτε άσχημα για το σύντροφό σας.
Ποτέ μην πείτε άσχημα πράγματα για τον σύντροφό σας σε άλλους. Ούτε στη μητέρα σας. Ούτε στους φίλους σας. Μετά τον τσακωμό σας, θα ξεχάσετε τα πάντα και θα συγχωρήσετε ο ένας τον άλλον, αλλά η μητέρα και οι φίλοι σας δε θα το κάνουν. Τότε ο σύντροφός σας θα έχει να αντιμετωπίσει ένα αρνητικό κλίμα για εκείνον, γιατί ίσως να του φερθούν άσχημα. Όταν τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα, αρχίστε πρώτα να συζητάτε ανοίγοντας την καρδιά σας στον σύζυγό σας. Αν πραγματικά πρέπει να μοιραστείτε τη δυσάρεστη κατάσταση με κάποιον άλλο, κάντε μια συνεδρία με έναν ψυχολόγο
1. Μάθετε τον τρόπο που εκδηλώνει την αγάπη του ο σύντροφός σας. Ο καθένας μιλάει τη δική του” γλώσσα της αγάπης”.
Η δική σας μπορεί να διαφέρει από εκείνη του συντρόφου σας. Εκείνος μπορεί να την εκδηλώσει με λόγια υποστήριξης κι επαίνους, ίσως με ένα άγγιγμα και με την φροντίδα ή ακόμα και με υλικά πράγματα όπως τα δώρα. Κάθε ένας από εμάς έχει μια “γλώσσα αγάπης”. Όποια κι αν είναι αυτή που έχει ο σύντροφός σας, μάθετέ την και χρησιμοποιήστε την.
via viralman.gr