Εικόνες που σου κόβουν την ανάσα: 8 παραμυθένια χωριά της Γαλλίας!

MARY POPPINS
/
14 Δεκεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Ένα ταξίδι στη επαρχία της Γαλλίας, εικόνες που σου κόβουν την ανάσα και σε ταξιδεύουν στο χρόνο, συγκεκριμένα στο μεσαίωνα. Μυστηριώδη δρομάκια, ρομαντικά τοπία εμπνέουν συγγραφείς και ποιητές και σε παρασύρουν στη μαγεία μιας άλλης εποχής. Πάμε να χαθούμε στα καλντερίμια τους.

1) Annesy 

Η Annesy βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από από τη Γενεύη, νοτιοανατολικά της Γαλλίας. Τα κανάλια της δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στη Βενετία, γι αυτό αποκαλείται και  «Μικρή Βενατία».

annesy

2) Beynac et Cazenac

Το χωριό είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dordogne διατηρώντας την ατμόσφαιρα της μεσαιωνικής εποχής με τα απότομα βράχια, τα δρομάκια και το επιβλητικό κάστρο στην κορυφή του.

beynac et cazenac

3) Gordes 

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Προβηγκίας. Χαλαροί ρυθμοί, υπέροχα ηλιοβασιλέματα και χωράφια με λεβάντες. 

gordes 5
4) Lourmarin

Πλακόστρωτα δρομάκια, αυλές, γκαλερί και άρωμα λεβάντας να πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα. Στην περιοχή έχει γυριστεί η ταινία “Μια καλή χρονιά” με το Ράσελ Κρόου.  

 lourmarin

 5) Riquewihr

Η ζωή σ’ αυτό το χωριό της Γαλλίας έχει σταματήσει στο 16ο αιώνα με τα ξύλινα σπιτάκια, τις χρωματιστές προσόψεις και τα πέτρινα σοκάκια. Ακόμα, φημίζεται για τα εκλεκτά κρασιά του. 

 riqjpg

6) Belves

 Το χωριό βρίσκεται σε ένα λόφο πάνω από την κοιλάδα Nause. Άντεξε αρκετές επιθέσεις και πολέμους, ενώ ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του. 

 belve

7) Conques 

Στα στενά δρομάκια του δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και βρίσκεται πάνω σε λόφο, διατηρώντας τα μεσαιωνικά χαρακτηριστικά του. 

 conqjpg

8) Saint-Céneri-le-Gérei

 Σ’ αυτό το μικρό χωριό, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Sarthe, κατοικούν μόλις 150 άνθρωποι. Το τοπίο μαγευτικό και καταπράσινο, σε γοητεύει και σε χαλαρώνει.  

ceneri

Ποιο σου αρέσει περισσότερο;

 

Mary Poppins

inΑκολούθησέ μας στο Instagram! 

inMary Poppins

 facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved