Μερικοί άνθρωποι απλώς δεν ξέρουν να δείχνουν αγάπη

POP UP TEAM
/
24 Φεβρουαρίου, 2023

Είναι σημαντικό να δείχνουμε στους άλλους την αγάπη μας. Αν κάποιος είναι σημαντικός για σας, πρέπει να κάνετε ό,τι είναι δυνατό για να του το δείξετε και να τον κάνετε ευτυχισμένο.

Μερικοί άνθρωποι απλώς δεν ξέρουν να δείχνουν αγάπη. Ακόμα κι αν αισθάνονται στοργή και αγάπη, δεν μπορούν να δείξουν τα συναισθήματά τους. Ή κάτι ακόμα χειρότερο, τα δείχνουν με λάθος τρόπο.

Όταν νιώθετε ότι τα συναισθήματά σας δεν εκφράζονται αμοιβαία στην καθημερινή σας ζωή, ενώ υπάρχουν, δημιουργείται μια βαθιά αίσθηση κενού και δυσφορίας.
Και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν πολλοί σύντροφοι που καταλήγουν να απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλο όχι λόγω έλλειψης αγάπης αλλά επειδή η υπομονή του ενός από τους δύο εξαντλείται. Σας έχει συμβεί ποτέ αυτό;

Σήμερα θα ασχοληθούμε με αυτό το ζήτημα.

Οι άνθρωποι που σας αγαπούν πρέπει να σας το δείχνουν.

Δεν χρειάζεται να σας χαρίσουν κάποιο κάστρο ή να κάνουν φοβερούς ηρωισμούς, ούτε καν να είναι υποχρεωμένοι να σας λένε κάθε μέρα και κάθε λεπτό πόσο πολύ σας αγαπάνε. Το ενδιαφέρον γεγονός σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι οι άνθρωποι μπορεί να σας αγαπούν χωρίς να το εκφράζουν. Και μπορεί να συμβαίνει και το ακριβώς αντίθετο: μπορεί να εκφράζουν το πόσο σας αγαπούν χωρίς να σας αγαπούν πραγματικά.

Το κλειδί είναι η ειλικρίνεια και, πάνω απ’όλα, το να τους θεωρείτε ακέραιους και αυθεντικούς.

Το να δεχόμαστε και να εκφράζουμε αγάπη αποτελεί μέρος της συναισθηματικής υγείας μας, κάτι που επίσης επιδρά στη σωματική υγεία μας.

Δεν μπορείτε να αναγκάσετε κανέναν να σας δείξει «πόσο πολύ» σας αγαπάει. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι αυθόρμητοι και να επιτρέπουν σε μικρά πράγματα να «προκύπτουν».

Η μαγεία βρίσκεται στο μη σχεδιασμένο -σε πράγματα που απλώς συμβαίνουν.

Η αυθεντική αμοιβαιότητα όχι μόνο θρέφει την αγάπη αλλά φέρνει γαλήνη.
Η αγάπη, η στοργή και το ενδιαφέρον μπορούν όλα να εκφραστούν με διαφορετικούς τρόπους.

Μερικοί άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα όταν τους αγκαλιάζουν ή τους χαϊδεύουν ή ακόμα και όταν ακούνε στοργικά λόγια. Δείχνουν αγάπη με το να έρθουν να κοιμηθούν στο σπίτι σας, χαρίζοντας δώρα ή απλώς με την παρουσία τους.

Όμως η παρουσία δεν είναι αρκετή. Μερικές φορές το χειρότερο είδος μοναξιάς είναι εκείνο που αισθάνεστε πλάι σε κάποιον ο οποίος, αν και σας αγαπάει, δεν μπορεί να σας το δείξει.

Όλοι έχουμε ανάγκη για αγάπη, κατανόηση, οικειότητα και πάθος, συναισθήματα που αποτελούν τη βάση μιας υγιούς, σταθερής και ευτυχισμένης σχέσης. Αν δεν υπάρχει κατανόηση ή καθημερινές εκφράσεις στοργής, η σχέση θα ψυχρανθεί.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης