Ό,τι κοιτάς αναποφάσιστος ίσως να μην το θες τελικά και τόσο πολύ

POP UP TEAM
/
12 Φεβρουαρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Παιδεύεσαι. Πας, έρχεσαι, φεύγεις, ξαναγυρνάς, θέλεις, δεν θέλεις, κάποια στιγμή όμως πρέπει να αποφασίσεις. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν φορές που βρισκόμαστε σε δίλημμα και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Ταλαντευόμαστε και πηγαίνουμε ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω.

Πάρε λοιπόν την ζυγαριά σου και βάλε επάνω λογική, συναίσθημα, φόβους, όνειρα, θέλω, πρέπει, και δες σε ποια μεριά θα γείρει, αν αυτό θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις. Κάποιοι θα σου έλεγαν να ακολουθήσεις την καρδιά σου.

Εγώ θα σου πω πως, αν ήταν δυνατό αυτό που νιώθει η καρδούλα σου, δεν θα χρειαζόσουν τη ζυγαριά σου. Θα ήξερες τι να κάνεις γιατί δεν θα μπορούσες να κάνεις αλλιώς. Θα ήθελες τόσο πολύ να το ζήσεις που δεν θα υπήρχαν λόγοι ικανοί να σε κρατήσουν μακριά του. Θα κυρίευε τη σκέψη σου, το μυαλό σου, την ύπαρξή σου ολόκληρη, και δεν θα σου άφηνε καμία άλλη επιλογή από το να πας και ας σου βγει και σε κακό.

yesnomay

Το ότι πηγαινοέρχεσαι αναποφάσιστος σημαίνει ότι για σένα δεν αξίζει και τόσο. Στα μάτια σου δεν φαίνεται τόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο, γι’ αυτό και σε γεμίζει αμφιβολίες. Και ξέρεις κάτι; Έχεις δίκιο. Αν δεν το πιστεύεις ότι αξίζει, δεν θα αξίζει. Γιατί αν εσύ το αντιμετωπίζεις με τόση καχυποψία και μαζεύεσαι, το ίδιο ακριβώς θα κάνει κι ο άλλος.

Βλέπεις ο κάθε άνθρωπος για να ξεδιπλωθεί και να σου προσφέρει ό,τι καλύτερο έχει, πρέπει να αισθάνεται ότι τον αποδέχεσαι. Ότι το «θέλω» σου είναι τόσο δυνατό που σε κάνει να παίρνεις το ρίσκο και να στέκεσαι μπροστά του ακλόνητος, κι όχι με το ένα ποδαράκι σου μονίμως στον αέρα έτοιμος να φύγεις. Μόνο όταν αισθάνεται το «εδώ» σου αδιαπραγμάτευτο θα καταφέρει να σου αποκαλυφθεί.

Ακόμη κι αυτό να γίνει όμως, το αν και πόσο θα μείνετε μαζί, είναι και πάλι κάτι που δεν μπορείτε να ορίσετε εκ των προτέρων. Ασφαλιστικές δικλείδες δεν υπάρχουν για κανέναν χαρά μου. Αυτή η ζωή είναι ένα ρίσκο έτσι κι αλλιώς, «take it or leave it», μόνο μην το κουράζεις. Μην βάζεις σε αυτή τη διαδικασία τον εαυτό σου.

Πάρε μια απόφαση και θα δεις ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Διάλεξε τον δρόμο που θέλεις να ακολουθήσεις και μην παρεκκλίνεις από εκεί ούτε στο ελάχιστο. Μια απόφαση είναι μόνο. Πάρ’ την για να ηρεμήσει η ψυχούλα σου. 

Μην περιμένεις από τον άλλον να σου δώσει τις απαντήσεις. Δεν τις έχει. Φοβισμένος είναι κι εκείνος όπως κι εσύ. Μην περιμένεις να προσπαθήσει να σε πείσει για να πάρεις το ρίσκο. Δεν έχει νόημα. Αν τώρα δεν νιώθεις ότι αξίζει να κινδυνεύσεις για χάρη του, τότε είναι ολοφάνερο το τι πρέπει να αποφασίσεις.

 

Με πληροφορίες  loveletters.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved