Οι απροσδόκητες λέξεις των νέων που δείχνουν αυτοκτονικές τάσεις

POP UP TEAM
/
25 Φεβρουαρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Μια ανάλυση 129 εκατομμυρίων μηνυμάτων που στάλθηκαν στη αμερικανική ΜΚΟ Crisis Text Line, έδειξε τις λέξεις που χρησιμοποιούν περισσότερο οι άνθρωποι σε μια κρίση. Η έρευνα έγινε περισσότερο για την ορολογία που χρησιμοποιεί ο νεότερος πληθυσμός, αφού το 75% των χρηστών της γραμμής είναι ηλικίας κάτω των 25 ετών και το 12% είναι κάτω των 13 ετών.

Μελετώντας αυτά τα μηνύματα, η ομάδα της γραμμής δημιούργησε μια λίστα με τις πιο πιθανές λέξεις που υποδηλώνουν αυτοκτονικές τάσεις.

Μέσα σε αυτές δεν είναι η λέξη «αυτοκτονία», που είναι και η πιο προφανής. Ποιο δημοφιλείς είναι λέξεις που σχετίζονται με χάπια, όπως το «Excedrin», το «800 mg» και η «ιβουπροφαίνη», ενώ παρατηρήθηκε και η χρήση emoji, όπως το χάπι ? και η φατσούλα που κλαίει ?. Μάλιστα, υπολογίστηκε ότι οι νέου που χρησιμοποίησαν το emoji χάπι έχουν 4,4 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να βρίσκονται σε απειλητική για τη ζωή κατάσταση, ενώ εκείνοι που χρησιμοποίησαν το emoji που έκλαιγε, 1,6 φορές περισσότερες πιθανότητες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής ανάλυσης δεδομένων της Crisis Text Line, Μπομπ Φίλμπιν, στο Insider.

Μάλιστα, αυτά τα στοιχεία οδήγησαν στην πολιτική να δίνεται άμεση απάντηση μέσα στα επόμενα λεπτά, όταν κάποιος στέλνει αυτές τις λέξεις, γιατί κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση.

«Το γιατί χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι συγκεκριμένες λέξεις είναι λιγότερο σημαντικό από το τι», δήλωσε ο Φίλμπιν. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι το τι. Δηλαδή να ξέρουμε τι λέξεις συνδέονται με τον κίνδυνο αυτοκτονίας».

Έτσι, αν κάποιος γράψει μια από αυτές τις λέξεις, αυτόματα το σύστημα θα τους επισημάνει ως υψηλού κινδύνου για απόπειρα αυτοκτονίας τις επόμενες 24 έως 48 ώρες και το μήνυμά τους θα ωθηθεί στις πρώτες θέσεις των ατόμων που περιμένουν για συμβουλευτική βοήθεια.

«Το 96% των ανθρώπων που κρίνεται από τον αλγόριθμο ως υψηλού κινδύνου, απαντάμε στα μηνύματά τους σε λιγότερο από πέντε λεπτά», λέει ο Φίλμπιν. Δύο στα τρία αιτήματα παροχής βοήθειας έρχονται τις βραδινές ώρες, μεταξύ 8 μ.μ. και 4 π.μ.

Η αξιολόγηση εάν κάποιος κινδυνεύει για αυτοκτονία είναι να εκτιμήσει εάν ικανοποιεί και τα τέσσερα κριτήρια: αν έχει αυτοκτονικό ιδεασμό, αν έχουν τρόπο αυτοκτονίας, αν σκοπεύουν να ενεργήσουν μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες και εάν έχουν συγκεκριμένο σχέδιο για τη υλοποίηση της

Εάν μια κατάσταση δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί, γίνεται ενεργή διάσωση. Καλούνται δηλαδή οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

 

Πηγή: huffingtonpost

Tags :

Μοιράσου το ...

Τα δημοφιλή της εβδομάδας