Ότι δεν έχει πάρει κάποιος σαν παιδί σπάνια μπορεί να το δώσει σαν ενήλικας

POP UP TEAM
/
29 Φεβρουαρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ότι δεν έχει πάρει κάποιος σαν παιδί σπάνια μπορεί να το δώσει σαν ενήλικας..

Μπορέσατε να ξεπεράσετε μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής σας μόνοι σας, για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να επιβαρύνεστε με προβλήματα που δεν είναι δικά σας. Ούτε θα πρέπει να επιτρέπετε στις αναμνήσεις σας να σας πικραίνουν.

Η ζωή είναι μια μακρά και περίπλοκη διαδρομή, στην πορεία της οποίας μπορείτε να υποθέσετε ότι όλα τα πράγματα έρχονται, όλα αλλάζουν και τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Όμως, όσο θαρραλέα γυναίκα κι αν είστε, είστε η μόνη που γνωρίζει τι έπρεπε να περάσετε για να φτάσετε στο σημείο όπου βρίσκεστε σήμερα.

Ίσως το αύριο να μην είναι και τόσο εύκολο. Τα μέλη της οικογένειάς σας έχουν τις καλές και τις κακές τους μέρες· ο σύντροφός σας δεν αναγνωρίζει πάντα όσα κάνετε γι’αυτόν, ενώ μερικές φορές απλώς ξυπνάτε και δεν έχετε διάθεση να αντιμετωπίσετε ακόμα μια μέρα…

Ωστόσο ανοίγετε τα μάτια σας και κοιτάζετε τον κόσμο και τα βγάζετε πέρα. Είστε πιο δυνατή από ό,τι νομίζετε -πιο θαρραλέα από όσο θα μπορούσε να γνωρίζει κάποιος άλλος.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πιστεύετε λίγο περισσότερο στον εαυτό σας, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίζετε όσα έρχονται στο δρόμο σας με σιγουριά.

Διαβάζοντας το σημερινό άρθρο θέλουμε να σκεφτείτε λίγο περισσότερο πάνω στα παρακάτω σημεία. Είμαστε σίγουροι ότι θα σας κάνουν να αναλογιστείτε κάποια πράγματα στη ζωή σας…

Μάθετε να απελευθερώνεστε

1. Δεν έχει σημασία ποιος προσφέρει τη μεγαλύτερη στήριξη, αλλά ποιος μπορεί να «απελευθερώνεται»

Μερικές φορές ίσως πιστεύετε ότι οι πιο δυνατοί άνθρωποι είναι εκείνοι που μπορούν να αντέξουν τα πάντα. Τη δουλειά τους, τις ευθύνες τους στο σπίτι, τα παιδιά, τους γονείς, τα πεθερικά…

Όλοι έχουν ανάγκες και, μερικές φορές, ίσως προσπαθείτε να ικανοποιήσετε τις ανάγκες των άλλων πριν από τις δικές σας.

Αναμφίβολα αυτό μπορεί να είναι κάτι καλό. Θα πρέπει να προσφέρετε την αγάπη και την υποστήριξή σας στους ανθρώπους που αποτελούν τον κοινωνικό και το συναισθηματικό σας κύκλο, όμως μερικές φορές δεν υπάρχει ισορροπία.

Ίσως οι άλλοι να μην αναγνωρίζουν όλες τις χειρονομίες ή τα ευγενικά πράγματα που κάνετε, το βάρος που προστίθεται στους ώμους σας όταν αναλαμβάνετε τα δικά τους ζητήματα…

Μάθετε πώς να μην αφήνετε τους ανθρώπους να σας παρασύρουν στις φουρτούνες τους.

Ζείτε σύμφωνα με τις εμπειρίες της ζωής σας, τις αναμνήσεις και τις έγνοιές σας. Μη σηκώνετε τα βάρη των άλλων, επειδή θα διαπιστώσετε ότι αυτό περιορίζει τη δική σας πρόοδο.
Αν κάποιο μέλος της οικογένειάς σας εξουσιάζει τη ζωή σας, περιορίζοντας την ελευθερία σας και εμποδίζοντάς σας να ακολουθήσετε το δικό σας μονοπάτι, πρέπει να θέσετε όρια. «Μάθετε να απελευθερώνεστε».

Μη φορτώνεστε τις έγνοιες των άλλων. Μην αφήνετε τον εγωισμό, τις ανασφάλειες, τις υποψίες ή τις αβάσιμες επικρίσεις τους να σας καταβάλουν.
Μην επιτρέπετε να σας επηρεάζουν τα αρνητικά συναισθήματα ή οι αρνητικές απόψεις, επειδή τελικά θα σας φυλακίσουν.

Αν ο σύντροφός σας παραβιάζει τα δικαιώματά σας ή σας εμποδίζει να είστε ο αληθινός εαυτός σας, σκεφτείτε το. Θέτετε τον εαυτό σας σε αναμονή, αφήνοντάς εκείνον να σας λέει τι να κάνετε ή να σας απαγορεύει όσα αγαπάτε. Πραγματικά δυνατός είναι κάποιος που έχει το θάρρος να εγκαταλείψει το άτομο που τον κρατάει πίσω ή τον πληγώνει.
Αν έχετε κάποιο φίλο που βάζει τις ανάγκες του πάνω από τις δικές σας, ενεργεί με βάση το δικό του συμφέρον και έρχεται σε σας μόνο όταν χρειάζεται κάτι, λάβετέ το κι αυτό υπόψη.

Μη συσσωρεύετε προβλήματα που δεν είναι δικά σας και αποφύγετε την προσθήκη εγνοιών στη ζωή σας αντί για την αναζήτηση μεγαλύτερης αρμονίας.

Το άτομο που βάζει τον εαυτό του σε προτεραιότητα δεν είναι εγωιστικό. Αφήστε στην άκρη όσα πράγματα δεν σας κάνουν ευτυχισμένη. Στη ζωή σας υπάρχουν μερικά στηρίγματα που δεν πρέπει να εγκαταλείψετε ποτέ: η αυτοεκτίμησή σας και οι άνθρωποι που αγαπάτε πραγματικά.

Θα συναντήσετε πολλά εμπόδια στη ζωή σας. Αποφεύγετε να υπερφορτώνετε τον εαυτό σας, επειδή το βάρος αυτό θα σας εμποδίσει να προχωρήσετε. Αποδεσμευτείτε από αυτά τα βαρίδια.

Αυτή είναι μια λίστα με πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε, αλλά υπάρχει κάτι σημαντικό που πρέπει να κάνετε απέναντι σε όλα τα εμπόδια της ζωής: «μάθετε να απελευθερώνεστε».

2. Να θυμάστε ότι στη ζωή όλα έρχονται και φεύγουν

Όλοι έχουν πράγματα που θα ήθελαν να αποκτήσουν το γρηγορότερο δυνατό: ο έρωτας της ζωής τους, ένα ταξίδι, μια δουλειά, ένα καινούργιο σπίτι…

Όμως μην προσπαθείτε να πιέσετε τα πράγματα. Η ζωή ακολουθεί το δικό της ρυθμό και πρέπει να μάθετε να είστε υπομονετικοί, να ακολουθείτε την ήρεμη ροή που δεν θα σας αφήσει ποτέ πίσω.

Ωστόσο ο χρόνος, αν και τελικά σας φέρνει πιο κοντά σε όλα τα όνειρά σας, θα σας φέρει και απογοητεύσεις, λύπες και απώλειες.

Ως γυναίκα, σε όλη τη ζωή σας έπρεπε να αντιμετωπίσετε πολλές δύσκολες στιγμές που μόνο εσείς καταλαβαίνατε και ίσως μόνο εσείς γνωρίζατε.
Όλοι είμαστε κάτι πολύ περισσότερο από ό,τι δείχνουμε, όλοι κρύβουμε τις αναμνήσεις και τις απώλειές μας, που ακόμα προκαλούν πότε-πότε κάποιον αναστεναγμό.

Όλα όμως πρέπει να ξεπερνιούνται. Και αυτό επειδή εκείνο που έχει πραγματικά σημασία είναι «το εδώ και το τώρα», το σημείο στο οποίο βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, αυτά που επιθυμείτε και αυτά που χρειάζεστε, χωρίς να σηκώνετε επιπλέον βάρη που δεν σας ανήκουν.
Σε αυτή τη ζωή όλα έρχονται και φεύγουν· να θυμάστε: μη φοβάστε το πέρασμα του χρόνου. Μάθετε να απελευθερώνεστε από τα μικροπράγματα.
Αυτό που θα πρέπει να σας φοβίζει είμαι μια ζωή που δεν ζείτε, τα χρόνια με μια αίσθηση κενού χωρίς την πληρότητα των εμπειριών σας -συμπεριλαμβανομένου του πόνου… Επειδή όλα αυτά σάς κάνουν να εξελίσσεστε.
Μόνο εσείς γνωρίζετε πραγματικά τι έχετε περάσει και τις θυσίες που έχετε κάνει για να φτάσετε εδώ που είστε σήμερα. Να είστε υπερήφανη για τον εαυτό σας και για όλα όσα έχετε επιτύχει.

via meygeia.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved