4 ψυχολογικά κόλπα που σε κάνουν να αποφύγεις αμήχανες καταστάσεις

POP UP TEAM
/
4 Νοεμβρίου, 2021

Για να απαλλαγείς από την αμηχανία, δώσε προσοχή στο τι συμβαίνει γύρω σου. Ο τρόπος που τοποθετεί κάποιος τα πόδια του σίγουρα σου λέει κάτι, ενώ μπορείς ακόμη και να αποφύγεις έναν αναπόφευκτο καυγά κάνοντας μια απλή επιλογή. Η αλήθεια είναι ότι είναι δυνατόν να «χαράξουμε» την ανθρώπινη φύση με τις σωστές κινήσεις και να είμαστε τα απόλυτα κοινωνικά όντα.

Δες παρακάτω μερικά χρήσιμα κόλπα για να ξεφύγεις από την αμηχανία με τους καλύτερους τρόπους.

1) Εάν είσαι νέο μέλος σε μια ομάδα

Όταν συμμετέχεις σε μια νέα ομάδα, είναι φυσιολογικό να μην είσαι σίγουρη για το πώς αισθάνονται για σένα. Ωστόσο, μπορείς να ελέγξεις τη γλώσσα του σώματος τους. Εάν ενδιαφέρονται για εσένα, τα πόδια τους θα είναι στραμμένα προς εσένα και όχι απλά τα κεφάλια τους. Μπορείς να καταλάβεις αν η παρουσία σου δεν είναι ευπρόσδεκτη, παρατηρώντας αν τοποθετούν τα πόδια τους μακριά από σένα. Αυτό λειτουργεί τόσο ρομαντικά όσο και κοινωνικά.

2) Εάν είσαι σε έναν καυγά

Ακόμα κι αν κάποιος σου φωνάζει, να παραμείνεις ψύχραιμη και να μιλήσεις ήρεμα. Όταν αισθάνεσαι ότι ο άλλος δεν σου απαντά και εξακολουθεί να φωνάζει δυνατά, απλά περίμενε και κράτησε τη φωνή σου ήρεμη. Μετά από λίγο, η ειρηνική σου προσέγγιση θα τον επηρεάσει και θα σταματήσει να φωνάζει.

3) Αν δεν παίρνεις την απάντηση που θέλεις

Όταν κάνεις μια ερώτηση σε κάποιον ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για να πάρεις την απάντηση που χρειάζεσαι, ειδικά αν είναι δύσκολη ή ενοχλητική για το άλλο άτομο. Αλλά μην αφήσεις αυτήν την άρνηση να σε κάνει να σταματήσεις. Μείνε σιωπηλή, κοιτάξε το άλλο πρόσωπο στα μάτια και αφήσε το να συνεχίσει να μιλάει. Θα πάρεις τελικά την απάντησή σου.

4) Αν αισθάνεσαι ότι σε παρακολουθούν

Εάν αισθάνεσαι ότι σε παρακολουθούν σε κάποιο χώρο με κόσμο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πραγματικά απλό τέχνασμα για να βεβαιωθείς. Απλά χασμουρήσου! Βεβαιώσου ότι είσαι σε θέση να σε δουν και να το δοκιμάσεις. Αν σε παρακολουθεί, πραγματικά, κάποιος, θα χασμουρηθεί επίσης και θα είσαι σε θέση να τον εντοπίσεις.

 

Με πληροφορίες από womenonly.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved