Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σου ο τρόπος που τρως;

POP UP TEAM
/
12 Μαρτίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Πως σας αρέσει να απολαμβάνετε το γεύμα σας; Γρήγορα να τελειώνετε; Αργά και απολαυστικά;

 Κάθε τρόπος έχει τη δική του εξήγηση για τον χαρακτήρα σας. Διαβάστε παρακάτω και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Τρως αργά

 Αν τρως με ησυχία το φαγητό σου, είσαι άνθρωπος που απολαμβάνει τη στιγμή. Οι επιστήμονες, όμως, υποστηρίζουν ότι μια τέτοια συνήθεια παραπέμπει σε έναν άνθρωπο πεισματάρη, επίμονο και άκαμπτο στα πιστεύω του, ο οποίος βάζει τον εαυτό του πάνω απ’ όλα.

 Τρως γρήγορα

 Άτομα που σχεδόν δεν παίρνουν αναπνοή όσο τρώνε, συνήθως μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα και είναι τυπικοί σε προθεσμίες. Αντίθετα με όσους τρώνε αργά, όσοι τρώνε γρήγορα είναι πιο πιθανό να βάζουν άλλους ανθρώπους πάνω από τον εαυτό τους. Ενώ είναι ιδανικοί σύντροφοι λόγω της δοτικότητάς τους, αρκετοί δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο στον εαυτό τους ή δεν εστιάζουν όσο θα έπρεπε στις ανάγκες τους.

Ξεχωρίζεις τις τροφές

 Αν απεχθάνεσαι οι τροφές στο πιάτο σου να ακουμπούν η μια την άλλη, τότε κατά πάσα πιθανότητα η τάξη και η οργάνωση παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή σου. Ωστόσο τα άτομα αυτά, παρ’ όλο που τα καταφέρνουν μια χαρά στην οργάνωση του σπιτιού ή του γραφείου τους, δυσκολεύονται να μοιράσουν αρμοδιότητες σε άλλους, επειδή θεωρούν ότι τα πράγματα πρέπει να γίνονται με τον δικό τους τρόπο.

Απομονώνεις το φαγητό σου

Οι άνθρωποι που τρώνε ενός είδους τροφή τη φορά είναι άτομα δύσκαμπτα. Οι περισσότεροι είναι μεθοδικοί, ενώ δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια σε ό,τι κι αν κάνουν. Παράλληλα, φοβούνται την αλλαγή και συνήθως δυσκολεύονται να ακολουθήσουν το ρεύμα.

Αναμειγνύεις τις τροφές

Αν σου αρέσει μια κουταλιά απ’ όλα μαζί, είσαι ανοιχτός σε νέες προκλήσεις, κοινωνικός, έχεις ισχυρούς δεσμούς με τους φίλους σου και δεν διστάζεις να αναλάβεις ευθύνες. Ωστόσο, με τόσα πολλά… στο πιάτο σου, αναλαμβάνεις περισσότερα από όσα αντέχεις και δυσκολεύεσαι να θέσεις προτεραιότητες, ενώ ενδεχομένως να έχεις πρόβλημα συγκέντρωσης.

Κάνεις θόρυβο όταν τρως

Όσοι μασάνε το φαγητό τους πλαταγίζοντας ή ρουφάνε τη σούπα τους κάνοντας θόρυβο έχουν αναμφισβήτητα ελεύθερο πνεύμα και δεν τους απασχολεί η γνώμη των άλλων. Οι άνθρωποι αυτοί είναι κατά βάση ευθείς και ειλικρινείς. Επειδή δεν τους νοιάζει τι λένε οι άλλοι γι’ αυτούς, συνήθως θεωρούνται αγενείς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Προετοιμάζεις το φαγητό σου

Αν κόβεις προσεκτικά π.χ. ολόκληρο το κομμάτι κρέας που έχεις στο πιάτο σου πριν το δοκιμάσεις, σκέφτεσαι με στρατηγική, έχεις μεγαλόπνοα σχέδια και συχνά σου αρέσει να οργανώνεις το μέλλον σου, έχοντας όμως δυσκολία στο να απολαμβάνεις το παρόν.

Σου αρέσει να δοκιμάζεις νέες γεύσεις

Αν διαρκώς αναζητάς μια νέα γευστική εμπειρία και τρελαίνεσαι για τις εξωτικές γεύσεις, τότε σου αρέσει να παίρνεις ρίσκα. Αναμφίβολα αναζητάς την περιπέτεια σε κάθε πτυχή της ζωής σου και οι γύρω σου σε βλέπουν ως κοινωνικό και γενναίο. Είσαι ανοιχτόμυαλος, ωστόσο πρέπει να είσαι προσεκτικός, ώστε να μην τρομάζεις όσους δεν μοιράζονται την περιπετειώδη φύση σου .

Είσαι δύσκολος με το φαγητό

Όταν τρως έξω, συνήθως έχεις απορίες σχετικά με το μενού ή ζητάς να ετοιμάσουν το πιάτο σου με συγκεκριμένο τρόπο. Έχεις έμφυτη περιέργεια και δεν διστάζεις να ζητήσεις εξηγήσεις, προκειμένου να αισθανθείς άνετα. Παρ’ όλο που είναι σπουδαίο να γνωρίζεις τι είναι αυτό που θέλεις στη ζωή σου, καλό είναι να δοκιμάζεις που και που κάτι νέο στην καθημερινότητά σου.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved