9 απλοί τρόποι για να κάνεις το σπίτι σου… όαση!

POP UP TEAM
/
28 Μαρτίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Οι ώρες ατελείωτες μέσα στο σπίτι και η καραντίνα καλά κρατεί. Ευκαιρία, λοιπόν, να δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα, ώστε να αισθάνεσαι άνετα και να χαίρεσαι το χώρο σου.
Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιες μικρές αλλαγές που μπορείς να εφαρμόσεις, οι οποίες θα βελτιώσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου, την ψυχολογία σου και άρα την ποιότητα ζωής σου. 

1. Ησυχία

Ποτέ… μα ποτέ… μην αφήνεις την τηλεόραση να παίζει άσκοπα. Άνοίξε την μόνο όταν είναι εντελώς απαραίτητο. Όχι, η τηλεόραση δεν είναι παρέα. Ή αν είναι παρέα, είναι ο χειρότερος φίλος που θα μπορούσες να έχεις κοντά σου. Μπορείς να ανοίξεις το ραδιόφωνο ή ακόμα καλύτερα βάλε χαλαρωτική μουσική.

2. Φυσικοί ήχοι

Μπορείς να προσθέσεις μελωδούς με φυσικούς ήχους στα σημεία που κάνει ρεύμα στο σπίτι σου. Η επίδρασή τους, ειδικά αυτών που αποτελούνται από μπαμπού, είναι άκρως χαλαρωτική.

Επίσης μια καλή επιλογή, είναι τα συντριβανάκια τύπου Feng Shui τα οποία μπορείς να τα βρεις παντού. Ο ήχος του κυλιόμενου νερού επιδρά βαθιά στο νευρικό σύστημα.

3. Καθαρή ατμόσφαιρα

Προμηθευσου έναν καλό ιονιστή αέρος ο οποίος θα καθαρίζει την ατμόσαιρα.

Μια άλλη καλή λύση είναι να τοποθετήσεις φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού σου. Τέτοια φυτά είναι η ορχιδέα, η φτέρη, η δράκαινα, τα χρυσάνθεμα και άλλα. 

Και φυσικά, αφήστε το σπίτι σου να αερίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο.

orxhid

4. Τάξη

Η καθαριότητα και η τάξη είναι μείζονος σημασίας για την καλή ψυχολογία σου. Δεν χρειάζεται υστερία, τακτοποιήσε τα πράγματά σου, ώστε να υπάρχει, απλά, μια τάξη.

Ξεφορτώσου ογκώδη και άχρηστα έπιπλα. Άφησε χώρο για να αναπνέεις και να κινείσαι χωρίς να σκοντάφτεις. 

5. Φως

Αν το σπίτι σου δεν είναι φωτεινό, τότε μπορείς να το βάψεις σε πιο φωτεινά χρώματα, να τοποθετήσεις ανοιχτόχρωμες κουρτίνες ή ακόμα να προσθέσεις λάμπες ηλιακού φωτός. Αναζητήσε τες ως day light box, SAD lamp και με άλλες παρεμφερείς ονομασίες.

6. Ομορφιά

Βάψε το σπίτι σου με τα χρώματα που σου αρέσουν. Οι μαυρίλες στους τοίχους ή το ταβάνι είναι ό,τι χειρότερο για την ψυχολογία σου.

Βάλε στις μεγάλες επιφάνειες έναν πίνακα με κάποιο θέμα που σου φτιάχνει τη διάθεση.

Επιδιόρθωσε τις μικρο-επισκευές που χρειάζεται το σπίτι σου και σου χαλάνε τη διάθεση κάθε φορά που πέφτει το μάτι σου επάνω τους.

spi3

7. Μυρωδιά

Το καλύτερο είναι να μην υπάρχει απολύτως καμία μυρωδιά. Επειδή ωστόσο αυτό είναι πολύ δύσκολο στις μεγαλουπόλεις, τότε μπορείς να κάψεις αιθέρια έλαια όπως κανέλα, εσπεριδοειδή, λεβάντα, σανδαλόξυλο ή όποιο άλλο άρωμα σου αρέσει.Αν σας αρέσουν τα αρωματικά στίκς, προμηθευτείτε μόνο βιολογικά. Τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν, μην τα πλησιάζετε καθόλου.

8. Θερμοκρασία

Προσπάθησε το σπίτι σου να έχει μια ομοιόμορφη θερμοκρασία. Το κρύο και η ανομοιογενής θερμοκρασία δημιουργούν μεγάλο στρες στο σώμα σου το οποίο εκφράζεται πολλές φορές ως κούραση, κατάπτωση και κακή διάθεση.

9. Ειρήνη

Η Ειρήνη είναι ίσως το σημαντικότερο συστατικό της ευτυχίας μέσα στο σπίτι σου. Οι φωνές, οι καυγάδες και τα αρνητικά συναισθήματα σε κάνουν να νιώθεις άβολα και σου δημιουργούν αρνητικές αναμνήσεις. Προσπάθησε να λύσεις τις διαφορές με την οικογένειά σου πολιτισμένα. Το σπίτι σου δεν πρέπει να γίνεται διαρκές πεδίο μάχης. Σε τελική ανάλυση, το «σπίτι» δεν είναι οι 4 τοίχοι, αλλά το σύνολο των αναμνήσεών σου.

Το σπίτι σου είναι ένα άσυλο, είναι ο ιερός σου χώρος. Αξίζει λοιπόν να του δείχνεις τον δέοντα σεβασμό και να το τιμάς . Εξάλλου, θα σου το ανταποδώσει.

 

Με πληροροφίες από healing Effect

in

Ακολούθησέ μας στο Instagram! 

 facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved